Hava Durumu

Bakanın Bursa turu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Bursa’daki piyasa turu Marmarabirlik ziyaretiyle başladı. Marmarabirlik'te faaliyete başlayan dünyanın ilk ve tek zeytin lisanslı deposunu ziyaret ederek, üreticiye müjde verdi. İkinci durağında Bursalı esnaf ve sanatkarlarla biraraya gelmesinin ardından, son olarak BTSO’nun konuğu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bakanın Bursa turu

Bakan Tüfenkcinin ilk durağı Marmarabirlik oldu. Tüfenkçi,Marmarabirlik'te faaliyete başlayan dünyanın ilk ve tek zeytin lisanslı deposunu ziyaret ederek, üreticiye müjde verdi. Tüfenkci, "Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza edenler için kira ücretlerinin yarısı devletimizce karşılanmaktadır. Ayrıca bu üreticilerimiz, zirai stopaj ve katma değer vergisinden de muaf olacaklar" dedi. Bakan Tüfenkci, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'yi zeytin konusunda dünyanın bir numaralı üreticisi ve satıcısı konumuna getirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bu konudaki en büyük destekçilerimizden biri Marmarabirlik'tir. Marmarabirlik, 30 binden fazla kayıtlı zeytin üreticisi ile ülkemizin bu alanda en büyük tarım satış kooperatifidir ve bir dünya

markası haline gelmiştir. Marmarabirlik'in burada faaliyete başlayan depoları, aldıkları

lisanslarla, dünyanın ilk ve tek zeytin lisanslı depolarıdır. Bu çok önemlidir; çünkü tarım tüm

dünyada ülke ekonomileri için önemli ve vazgeçilmez bir sektördür" diye konuştu.

"VERGİDEN MUAF OLACAKLAR"

Bakan Tüfenkci, lisanslı depoculuk sisteminin gelişmesi için çeşitli teşvikler sağlanacağını

belirterek, "Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza edenler için ödediği depo kira ücretlerinin

yarısı devletimizce karşılanmaktadır. Ayrıca, ürünlerini lisanslı depoya bırakan ve Bahis siteleri elektronik

ürün senetleri vasıtasıyla satan üreticilerimizin zirai stopajdan ve katma değer vergisinden de

muaf olmasını sağladık. Böylece üreticilerimiz lisanslı depoları kullanmaları halinde hiçbir

vergi kesintisi yapılmadan ürünlerini satabileceklerdir."

İKİNCİ DURAK ‘ESNAF VE SANATKARLAR’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve bakanlığın üst düzey yöneticilerinin de yürütülen esnaf ve sanatkarları bilgilendirme toplantısı Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Esnaf ve sanatkarların en sık dile getirdikleri sorunlardan olan finansmana erişim hususunda alternatiflerin ele alınacağı toplantıda,  finansal araçlar ve bu konudaki destekler alanında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda,esnaf ve sanatkarlara yenilikçilik ve rekabet konusunda pratik bilgiler de verildi. Toplantıda ayrıca, Türkiye genelinde ve Bursa özelinde KOSGEB ve Halk Bank temsilcileri tarafından esnaf ve sanatkarlara sunulan kredi, teşvik ve destekler hakkında bilgiler katılımcılara aktarıldı ve katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

SON DURAK BTSO

BTSO, son olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi Bursa iş dünyası ile biraraya getirdi. Meclis Toplantı Salonu’nda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, komite başkanları ile Bursalı sektör temsilcileri ile bir araya gelecek olan Bakan Tüfenkci, bakanlığın faaliyet alanlarıyla ilgili konularda bilgiler verdi. İş dünyası temsilcilerinin sektörleriyle alakalı sorularına da cevap veren Bakan Tüfenkci ayrıca BTSO tarafından Oda Hizmet Binası’nda düzenlenecek yemek organizasyonuna da katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.