Hava Durumu

Bakanlıktan Bursa'ya turizm çıkarması

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, bir hafta boyunca süren Bursa ziyaretinde alan gezisi ve araştırma toplantıları yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bakanlıktan Bursa'ya turizm çıkarması
 Destinasyon alan çalışması için Bursa'yı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Bursa'nın tanıtımı için uygulanacak plan üzerinde çalıştı. Bursa Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Turizm Platformunca Bursa’nın tarihi ve kültürel değerleri, Osmanlı eserleri ve çarşıları bakanlık yetkilileri ile gezildi. Çalışma'nın diğer günlerinde ise sağlık ve termal turizmi ile ilgili Bursa'nın potansiyeli yetkililere anlatıldı. Öte yandan gezide dağ ilçeleri, Uludağ ve Bursa'nın turizm potansiyeli taşıyan diğer ilçeleri yetkililer ile gezildi. Bursa’da bulundukları süre zarfınca heyete öğle ve akşam yemekleri menüsünde Bursa’ya ait yemekler ikram edildi.
Destinasyon alan çalışmasıyla Bursa’nın bölgesel, ulusal ve uluslararası anlamda turizm pazarlama stratejisinin belirlenmesi ve bu planın bir bütün halinde uygulanması, bölgesel değerlerin ön plana çıkarılarak bir marka şehir imajı oluşturulması hedefleniyor. Bakanlığın turizm potansiyeli olan bölgeleri yerinde inceleyerek tanıtım stratejilerine karar verdiği çalışmada, sektör işbirliği içerisine giriliyor.
Turizm Platoformu Bursa'yı ziyaret için gelen yetkililere Bursa turizminin potansiyeli ve yapılan faaliyetler hakkında bir sunu yaptı. Bursa’daki turizm faaliyetlerinin koordineli ve ortak akıl ile yürütülmesi amacıyla kamu ve turizm STK yetkililerince kurulan Turizm Platformu, Bursa Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, BBB Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, BTSO Turizm Konseyi Başkanı, TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı, GÜMTOB Başkanı, Bursa Tanıtma Birliği Müdürlüğü, BURO Başkanı, BTÇB Başkanı, BUSAT Başkanı, Yenişehir Havalimanı Müdürü, Sahiller Komutanlığı ve BEBKA yetkilisinden oluşuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.