Hava Durumu

BAP’ta revizyon projeleri artırdı

Uludağ Üniversitesi’nin “3. Nesil Üniversite” hedefine ulaşmada en çok önem verdiği konuların başında gelen projeler, tırmanışa geçti. Bilimsel Araştırma Projeleri birimi, ağustos ayı itibariyle devam eden 449 projeye 29 milyon 545 bin liralık destek sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BAP’ta revizyon projeleri artırdı
 Uludağ Üniversitesi’nin proje yapma kapasitesini arttırmaya yönelik  Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) yönergesinde geçen yıl revizyona giden Rektör Ulcay,  yaptığı düzenlemelerin sonuçlarını almaya başladı.

Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Yönergesinde yapılan değişiklikten sonra BAP proje başvurularında artış kaydedildi.  2015 yılının ocak-ağustos döneminde 129 proje başvurusu  alınırken 2016 yılının aynı döneminde başvuru sayısı 149’a çıktı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ‘3. Nesil Üniversite’ vizyonu ile bilginin ürüne dönüştüğü bir merkez olmayı hedeflediklerini ve bu amaçla geçen yıl BAP yönergesinde değişiklikler yaparak, bilimsel çalışmaların ekonomiye kazandırılmasına yönelik proje sayısını artırmak adına önemli bir reforma imza attıklarını hatırlattı. Rektör Ulcay,  proje formatlarına yenilerini ekleyerek BAP’ın kapılarını doktora tezlerine açtıklarını, sanayi projelerinde iki taraftan da danışmanın görev yapmasını sağladıklarını, sanayi projelerine  “tamamlayıcı desteğin” Üniversite tarafından verilmesinin önünü açtıklarını belirtti.  BAP komisyonunun toplantılarını da sıklaştırarak her ay yapmaya başladıklarını kaydeden Rektör Ulcay, “Bunun meyvelerini de almaya başladık. Her ay toplanan komisyonda bu yıl ocak-ağustos dönemi olmasına rağmen toplam 105 proje 10 milyon TL bütçe ile kabul edildi. Dört ay içinde bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Şu anda BAP tarafından toplam 449 proje, 29 milyon 545 bin TL bütçe ile takip ediliyor” dedi.

BAP’TA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERDEN BAZILARI:

—  Doktora Destek, Tamamlayıcı Destek gibi yeni proje tipleri oluşturuldu.

—  Üniversite-sektör işbirliği projeleri revize edildi.

—  Yılda 1 kez her öğretim elemanına kongre katılım desteği sağlandı.

—  Yayınla kongre katılım desteği yılda 2 kez olarak arttırıldı.

—  Sanatsal etkinlik ve sportif faaliyetlere yönelik destek ve teşvikler yönergeye ilave edildi.

—  Projelere verilecek teşvik miktarı, teşvik istenen proje tipinin yanı sıra proje bütçesi de göz önüne alınarak verilmeye başlandı.

—  Projelerin kapatılması için gerekli yayın zorunluluğundaki sayılar azaltıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.