Hava Durumu

Başkan Aktaş, yaz spor okulu öğrencileriyle bir araya geldi

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin geleceği olan çocuklarını, spor ve sanata yönlendirmeleri için ebeveynlere çağrıda bulundu ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaz spor okulları ile çocukların tatili sporla değerlendirebildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Aktaş, yaz spor okulu öğrencileriyle bir araya geldi
 Bursa’nın sağlıklı gelişimini hedefleyen çalışmalarını titizlikle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, çocuklar ve gençlere yönelik eğitici faaliyetlerine de devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaz spor okullarında yüzme eğitimi alan çocuklarla bir araya geldi. Tatillerini sporla değerlendiren çocuklarla bol bol sohbet eden Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçede altyapı ve üstyapı hizmetlerimize devam ederken, sportif faaliyetleri de önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, özellikle yaz tatilinde sporla ilgilenmeleri hedefiyle önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.


“SPOR BİRN YAŞAM FELSEFESİ”



Yaz spor okullarının bu yıl 17 Haziran’da başladığını söyleyen Başkan Aktaş, “Sporu bir yaşam felsefesi haline dönüştürmeyi ve çocukların en az bir spor veya sanat dalıyla ilgilenmelerine destek olmayı amaçlıyoruz. Spor okullarına katılanlar arasında sporla profesyonel anlamda ilgilenebilecek çocukları da şehrimize ve ülke sporumuza kazandırmak istiyoruz. Anne ve babaları çocuklarını spora yönlendirmeye davet ediyorum. Çocuklarımız yaz spor okullarında temel eğitimlerini alarak hem yeni arkadaşlar ediniyor, hem de uzman eğitmenlerle keyifli anlar geçiriyor. Aileler de bu eğitimleri izleyebiliyor” diyerek gençlere yönelik yatırımların önemini vurguladı.



Başkan Aktaş, 4 dönemde gerçekleştirilen yaz spor okullarının ilk dönemine yaklaşık 1800, ikinci dönemine 2000 civarında kişinin katıldığını ve yoğun ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Halen devam eden 3. dönemiyle birlikte 4 bini aşkın çocuğun eğitim aldığı yaz spor okullarında, 4. dönemin ise 27 Ağustos - 6 Eylül tarihlerinde yapılacağını ifade eden Başkan Aktaş, Engelliler Şube Müdürlüğü’nün dezavantajlı gruplar için düzenlediği spor faaliyetlerinin de yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Yaz spor okulları bünyesinde basketbol, bisiklet, boks, cimnastik, güreş, kano, karate, masa tenisi, satranç, tenis, okçuluk, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında eğitimler veriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.