Hava Durumu

Başkan Aktaş´ın Fransız konukları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve gelmesinin 2. gününde Fransız konuklarını ağırladı. Bordeux şehrine bağlı Cenon’un belediye başkanı Jean-François Egron’la görüşen Başkan Aktaş, İnegöl ile Cenon arasında bir süre önce başlatılan kültürel işbirliğinin Türkiye ile Fransa arasındaki dostluk ilişkilerinin pekişmesine neden olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2017 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Aktaş´ın Fransız konukları
 İnegöl Belediyesi tarafından ilçede yaptırılan Cenon Bulvarı ile Cenon Parkı’nı inceleyen konuk ekip, daha sonra Bursa’ya geçerek Başkan Aktaş ile görüştü. Ankara Yolu’ndaki başkanlık binasında samimi ortamda yapılan kabule, Cenon Belediyesi meclis üyeleri de iştirak etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ziyaret nedeniyle yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine katkıda bulunan Cenon heyetine teşekkür etti. Konuklarına Bursa ile ilgili bilgiler de veren Başkan Aktaş, yıllık 10 milyar dolardan fazla ihracat rakamına ulaşan şehrin Türkiye’nin önemli üretim merkezleri arasında yer aldığını ifade etti. Ülkenin farklı yöreleriyle Balkanlar ve Kafkaslardan aldığı göçlerle tam bir Türkiye mozaiği olan Bursa’ya 2 gündür Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet ettiğini vurgulayan Başkan Aktaş, Fransa’daki Türkiye dostlarına ve gurbetçilere ziyaretçileri vasıtasıyla selamlarını iletti.

Cenon Belediye Başkanı Jean-François Egron ise Başkan Aktaş’a yeni görevinde başarılar diledi. Egron, Cenon’da da İnegöl ve Bursa’yı hatırlatan bir yatırımın yapılması yönünde gayret sarf edeceklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ziyaretin anısına Fransız konuğuna çiniden el yapımı Osmanlı çeşmesi maketi ile Bursa bıçağı hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.