Hava Durumu

Başkan Altepe Güven Tazeledi

Marmara Belediyeler Birliği’nin İstanbul’da yapılan 2016 yılı olağan birinci toplantısında başkanlık görevine yeniden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Altepe Güven Tazeledi
 Marmara Denizi’ne kıyısı olan 6’sı büyükşehir181 belediyenin üye olduğu Marmara Belediyeler Birliği’nin 2016 yılı birinci olağan toplantısı İstanbul CVK Hotel Resort Park Bosphorus’ta yapıldı. Belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan yaklaşık 400 kişinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’de belediyeciliğin gelişerek bugünlere gelmesinde bir ekol haline gelerek adeta bir lokomotif görevi yapan MBB’nin, öncü rolünü pekiştirerek devam ettireceğini söyledi.
Konuşmasında ülke genelinde yaşanan terör olaylarına işaret eden Başkan Altepe, son günlerde toprağa verilen şehitler ve hain saldırılar sonucunda can veren masum insanların acısını derinden yaşadıklarını vurguladı. Bu dönemin Marmara Belediyeler Birliği için köklerindeki değerlerin yaptığı kıymetli çalışmalarla çiçek açtığı ve meyve verdiği bir süreç olduğunu anlatan Altepe, “Kalite, liderlik, verimlilik, saygınlık, hizmet odaklılık, adalet, yönetişim ve sosyal sorumluluk olarak belirlediğimiz ilkeler ışığında yerel yönetimler alanında dünyaca tanınan, öncü ve tercih edilen bir kurum olma vizyonuyla işe koyulduk. Uzun insanlık yürüyüşünde, bize sunulmuş zaman, mekân ve imkânı yine insanlığın hizmetine sunmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. 40 yıllık bir geleneğin verdiği tecrübe ve kararlılıkla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederken bir yandan da köklü tarihimizin sağladığı bilgi birikiminin meyvelerini topluyoruz” dedi.
“MARMARA ÇÖKERSE TÜRKİYE ÇÖKER”
Muhtemel afetlere karşı üye iller arasında ortak hareket edebilme kabiliyetlerini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Altepe, birlik olarak afetlerle mücadele edebilmek için planlamalar yaptıklarını hatırlattı. Marmara Belediyeler Birliği olarak acil durum koordinasyon ve işbirliği planı MAKİP’e son şeklini verdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Marmara çökerse Türkiye çöker. Afet halinde herkes ancak kendi canını düşünebiliyor. Bu nedenle afet sırasında ihtiyaç sahiplerine destek olunmalı, bu da ancak iyi bir organizasyonla olur. İlk aşamada, en az 10 bin kişinin etkilenebileceği bir afet durumunda tüm detaylarıyla yardımda bulunabilecek bir ekip ve sistem üzerinde çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde şehrin her alanından sorumluyuz. Afete hazırlık konusu önemli bir organizasyon gerektirir. Bu organizasyon bölge Bahsegel ölçeğinde bir örnektir. Birlik olarak ülkemizin geçtiği dönemeçlerin farkındayız. Yerel yönetimlerin gündemini uzunca bir süre meşgul edebilecek her meseleyi önceliğimiz haline getirdik. “Göç” ve “afet yönetimi” alanındaki çalışmalarımız bu anlayışımızın bir yansıması oldu. Birlik bünyesinde kurduğumuz göç politikaları atölyesi, göç ile ilgili bilimsel çalışmalar yürütecek, belediyeler arasında tecrübe ve bilgi paylaşımını sağlayacak. Atölye kapsamında merkezi yönetimine sunmak üzere bir araştırma yapıyoruz. Araştırmanın konusunu “İstanbul’daki Suriyeli mülteciler ve belediyelerin çalışmaları” oluşturuyor” diye konuştu.
Marmara Denizi hassasiyeti etrafında yapılan çalışmalardan çocukların şehri kongresine, birliğin yayın organlarından uluslararası organizasyonlara kadar her alanda Birlik tarafından hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Altepe, “Her yıl bir önceki yıl başardıklarımızın üzerine ekleyerek, kendimizi tekrar etmeden fakat sürdürülebilirliği temel ilkelerimizden biri olarak gözeterek çalışmalarımıza yön veriyoruz. Yerel yönetim finans zirvesi düzenleyeceğimizi de sizlere duyurmuştuk. 5 Mayıs’ta İstanbul’da düzenleyeceğimiz bu zirvede yurtiçi ve yurtdışından önemli bankaların ve finans kuruluşlarının yöneticilerini bir araya getireceğiz. Kamu projelerinin finansmanının sağlanması, bölgesel kalkınma, kamu - özel sektör işbirliği uygulamaları, yerel yönetimlere geri ödemeleri ve karşılıksız destekler gibi konuların tartışılması üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca geçen yıl sonunda belediyelerin gelirlerinin artırılması hedefine yönelik olarak düzenlediğimiz “Türkiye’de belediyelerin mali sorunları ve çözüm önerileri” çalıştayının raporunu hükümetimizin bilgisine sunduk” dedi.
ALTEPE GÜVEN TAZELEDİ
Açılış konuşmaların ardından birliğin genel kuruluna geçildi. Birliğin 2009 yılından beri başkanı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tek adaylı kongrede güven tazeleyerek yeniden Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçildi. Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Altepe, “Bu ulvi görevi yeniden bana verdiğiniz için, siz değerli üyelerimize teşekkürü borç bilirim. Marmara Belediyeler Birliği olarak yeni dönemde de çevre, eğitim ve danışmanlık çalışmalarına büyük önem vereceğimizi belirtmek istiyorum. Marmara Belediyeler Birliği olarak, Türkiye’nin en güçlü bölgesel belediye birliğiyiz. Hizmetlerimizi, hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmaksızın bütün üyelerimize sunmaya, birliğimizi sizlerle birlikte yönetmeye, bize verdiğiniz güvene layık olmaya çalışacağız. Yeni dönemin hepimize hayırlar getirmesini, Türk Belediyecilik sisteminin gelişerek ilerlemesini temenni ediyorum” dedi.
Bu arada toplantıda Kilis’in NOBEL Barış Ödülüne adaylığını destekleyen Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe imzasıyla yayınlanan iyi niyet mektubu tüm üyelere dağıtıldı. Başkan Altepe, mektupta, 93 bin 266 kişilik nüfusuna rağmen, 129 bin 162 kayıtlı Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Kilis’te şimdiye kadar ciddi bir toplumsal sorun yaşanmadığı, Kilis ve Kilis halkının bu konudaki hoşgörü, tutum ve çabalarının takdir edilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Altepe, Marmara Belediyeler Birliği olarak Kilis’in Nobel Barış Ödülü’ne adaylığını desteklediklerini vurguladı.
Toplantının sonunda birliğe yeni üye olan 15 belediyenin başkan ve yöneticilerine üyelik beratları. Başkan Altepe tarafından verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.