Hava Durumu

Başkan Bozbey Halk Günü’nde vatandaşı dinledi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Halk Günü’nde 147 kişiyle bir araya gelerek hepsini ayrı ayrı dinledi. En çok iş konusunda talep geldiğini söyleyen Bozbey, “Geçen yıl 600 kişinin iş sahibi olmasına olanak sağladık, ancak işsizlik sorunu, her geçen gün artıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2018 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Bozbey Halk Günü’nde vatandaşı dinledi
 Vatandaşlarla her fırsatta bir araya gelerek onların sorunlarının giderilmesi noktasında çalışmalar yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belli aralıklarla düzenlenen Halk Günü’nde de vatandaşlarla birebir görüşüyor. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki Nilüfer “Barış Meclisi”nde düzenlenen Halk Günü’nde Başkan Bozbey, bir günde 147 vatandaşla görüştü. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları ve tüm birim müdürlerinin de hazır bulunduğu Halk Günü’nde vatandaşlar, talep, öneri ve sorunlarını dile getirirken, görüşmeye gelen dernek ve sivil toplum kuruluşları da projelerini hayata geçirebilmek için destek istedi. Spor kulüpleri de, başarılarını Başkan Mustafa Bozbey ile paylaştı.

“EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK”

Vatandaşların, mahallelerinde yaşadıkları sorunların incelenmesi ve giderilmesi için ilgili müdürlere anında talimat veren Başkan Bozbey, görüşmelerde işsizlik sorununun ön plana çıktığını vurguladı. Nilüfer Belediyesi bünyesinde bulunan İş Ofisi aracılığıyla geçen yıl, iş arayan yaklaşık 600 kişiyi, iş verenle buluşturarak onların iş sahibi olmalarına olanak sağladıklarını ifade eden Başkan Bozbey, işsizlik sorununun her geçen gün arttığına dikkat çekti. Başkan Bozbey, “İşsizlik oranları bu yıl da yükseliyor. Nilüfer Belediyesi olarak bizim de bu konuda çalışmalarımız artarak devam edecek. Bunlar elbette yeterli değil. Türkiye’nin ekonomik sıkıntısını da düşündüğümüzde, inanıyorum ki önümüzdeki süreçte işsizlik sorununa çözüm bulunabilmesi adına farklı atılımlar olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bunu talep ediyoruz. İşsizlik sorununun, insanları, evlerine ekmek götüremeyecek bir duruma getirmesi bizleri üzen bir durum” şeklinde konuştu. 

“EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”

İşsizlik sorununun eğitimle aşılabileceğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bunun için de Türkiye’deki eğitim sisteminin değişmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Bazı meslek gruplarının ‘Ne iş olursa olsun yapmak istiyorum’ demesi, aslında Türkiye’de eğitim sisteminin de değişmesi gerektiğini, özellikle üniversitelerdeki eğitim sisteminin revize edilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Sadece standart konularda eğitimin verilmesi, işverenin işgören, iş arayanın da iş bulamaması durumunu getiriyor. Üniversitelerin artık dünyayı yakalayacak, değişik hizmet sektörlerini ortaya koyacak ve dünyayla entegre olabilecek iş alanlarına doğru eğitimlerini kaydırmaları gerekiyor. Bunu, sanat ve teknik okullardan da bekliyoruz. İşte o zaman işveren, sağlıklı hazır bir işgücü bulmuş olacak. İş arayan da hemen işe başlayabilir duruma gelebilecek. Bu, eğitimle çözülebilecek bir olaydır.”

“AMACIMIZ SORUNLARI EN AZA İNDİRMEK”

Halk Günü’nde, vatandaşların bireysel, toplumsal ve mahallelerinde yaşadıkları sorunları kendilerine ilettiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak bu sorunları takip ediyoruz ve çözümleri de bulmuş olacağız. Amacımız, bu sorunların en aza indirilmesi. Keşke olanağımız olsa, iş konusunda da insanlarımıza güvence verebilsek, sorunlarına çözüm bulabilsek” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.