Hava Durumu

BAŞKAN EDEBALİ KOMŞULUK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYOR

Yıldırım Mahallesi sakinlerinin geleneksel aşure etkinliğine katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, birlik, beraberlik vurgusu yaptı. Kuran’da kıymet verilen dört aydan birisi olan Muharrem ayının en kıymetli gününün ise aşure günü olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “İslam coğrafyasının ortak değeri olan aşureyi hemşehrilerimizle paylaştık. Toplumsal huzur, barış ve kardeşlik duygularının daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BAŞKAN EDEBALİ KOMŞULUK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYOR
 Bölge sakinlerinin ve Yıldırımlıların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte Muharrem’in birlik ve beraberlik ayı olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Paylaşmanın simgesi haline gelen aşure, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Geleneğimizi yaşatırken Yıldırımlılarla aşure paylaşımında bulunduk. Bu tür güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalı ve nesilden nesile aktarmalıyız” diye konuştu.

KADİM MEDENİYETİMİZİN MİRASINI YAŞATIYORUZ

Paylaşmanın Yıldırım’da bir gelenek olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Tüm İslam alemi için anlamı olan aşurelerimizi de bu yıl barış, huzur, hoşgörü ve kardeşlik dileyen dualarımız ile birlikte cuma namazının ardından Yıldırım mahallemizde dağıttık. Muharrem ayı Hazreti Hüseyin’in şehit edilmesi bakımından aynı zamanda yas ve matem ayıdır. Paylaşmak, yardımlaşmak kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan en önemli değerlerdendir. Yıldırım ilçemizde yaşayan hemşehrilerimiz de bu güzel duyguları yaşatan bilince sahip” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİK DUYGUMUZ PEKİŞİYOR

Aşure kazanlarının kaynadığı yerlerde bereketin bol olduğunu, birlik, beraberlik ve kardeşliğin eksik olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Edebali, “Anadolu’dan, Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan ve tüm gönül coğrafyamızdan şehrimize gelen vatandaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz kültür mozaiği toplum yapımızla önemli bir zenginliğe sahibiz. 750 bini aşan nüfusuyla bu büyük ailenin dayanışma duygularını güçlendirmek adına her yıl geleneksel olarak aşure ikramında bulunuyoruz. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, birbirimize karşı olan sevgimizi ve saygımızı, üzerimize vermiş olduğu bolluğu arttırsın” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.