Hava Durumu

BAŞKAN ERDEM'DEN YENİ EVLİ ÇİFTE "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ"

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, nikâhını kıydığı Demiröz ve Kendirli çiftine, evlilik cüzdanının yanında “İstanbul Sözleşmesi”nin maddelerinin yer aldığı kitapçığı da verdi. Kadına yönelik her türlü şiddete karşı olduklarını belirten Başkan Erdem, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması gerektiğini bir kez daha yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2020 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BAŞKAN ERDEM'DEN YENİ EVLİ ÇİFTE "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ"
Nilüfer Belediyesi, kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleyi en kapsamlı şekilde ele alan uluslararası anlaşma olan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi’ne destek veriyor. 2011 yılında Avrupa Konseyi üye ülkeleri tarafından İstanbul’da imzaya açılan ve Türkiye’nin ilk imzacı ülke olduğu İstanbul Sözleşmesi, 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe girmişti.

Nilüfer Belediyesi, son günlerde yürürlükten kaldırılmasına yönelik tartışmaların yaşandığı İstanbul Sözleşmesi’ni, çeşitli platformlarda duyurmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla; nikâh törenlerini Nilüfer Belediyesi Nikâh Evi’nde gerçekleştiren çiftlere İstanbul Sözleşmesi’nin tüm maddelerinin yer aldığı bir kitapçık veriliyor.

Önceki gün Nilüfer Nikâh Evi’nde Demiröz ve Kendirli çiftinin nikâhını kıyan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, genç çiftte evlilik cüzdanının yanında İstanbul Sözleşmesi’nin kitapçığını verdi. Başkan Erdem toplumda; kadına karşı şiddetin önlenmesi, cinsiyet eşitliği ve kadın hakları gibi konularda önemli güvenceler içeren İstanbul Sözleşmesi hakkında bir farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.