Hava Durumu

Başkan Erdem’den “kaçak yapı” iddialara yanıt

BURSA’da Hasanağa Mahallesi’nde kaçak yapı yaptığı iddialarına yanıt veren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, söz konusu yapının kendisine ait olmadığını belirtti. İlgili bakanlıktan bilgi istediklerini ve gerekirse binanın yıkılacağını söyleyen Başkan Erdem, “Tüm başkanlara sesleniyorum, gelin Bursa”da 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan bütün kaçak yapıları yıkalım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Erdem’den “kaçak yapı” iddialara yanıt
 Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bir süredir gündeme getirilen kaçak yapı iddialarına, düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Başkan Turgay Erdem, yaptığı açıklamada, sosyal medyada ve yazılı basında yer alan ve son olarak Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bile gündemini meşgul eden söz konusu yapının kendisine ait olmadığını söyledi. "Mülk sahibi kişi arkadaşımın kardeşidir." diyen Erdem, "Benim başkanlık sürecimden önce inşaatı başlayan bu yapı için, belediyemizin ya da kişisel olarak benim işi kolaylaştırma yönünde hiçbir tavrımız olmamıştır. İddialara konu olan bu yapı İmar Barışı Kanunu kapsamında 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapı kayıt belgesi alarak yasanın verdiği haktan faydalanan bir yapıdır. 3 Mayıs 2018 tarihli İmar Kanunu’na eklenen geçici 16. madde kapsamında, bu yapının 28 Ağustos 2018 tarihinde yapı kayıt belgesini aldığı görülmüştür.Bursa’da bu durumda olan binlerce yapı bulunmaktadır ve bu konu belediyenin değil, imar barışıyla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konusudur” değerlendirmesinde bulundu.


Başkan Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi ekiplerinin söz konusu yapıda kontrol yaparak tespitte bulunduğunu ve çağrı gerçekleştirdiğini, ancak daha sonra yapı kayıt belgesi ibraz edilince yasal işlem uygulanmadığını sözlerine ekledi.



ERDEM: GEREKİRSE YIKIMI YAPILIR



Belediye olarak söz konusu taşınmazın yapımıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, ellerinde bulunan uydu görüntüsü ve benzeri tespitlerin ve mevcut yerle ile ilgili görüşün kendilerine bildirilmesini istediklerini belirten Başkan Turgay Erdem, “Oradan gelecek görüşe istinaden 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği yasal işlemler uygulanacak ve ondan sonra gerekirse yıkımı da yapılacaktır” dedi.



TURGAY ERDEM’DEN “KAÇAK YAPILARI YIKALIM” ÇAĞRISI



Mimarlar Odası’nda 3 dönem başkanlık yapmış ve hayatı kaçak yapılaşmayla mücadele etmekle geçmiş bir mimar olarak bu ithamlardan büyük üzüntü duyduğunu belirten Başkan Erdem, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki çağrısını yineleyerek, “Bursa’da bu durumda binlerce yapı var. Gelin, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların hepsini yıkalım. Ben varım. 'Meclis’te siz var mısınız?' dediğimde sesi çıkmayanların ise konuşmaya hakkı yoktur” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.