Hava Durumu

Başkan Erdoğan, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü&aminde videokonferans ile gençlerle buluştu

Başkan Erdoğan, 31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü dolayısıyla video konferans yöntemiyle gençlerle buluşma programına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2020 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2020 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Erdoğan, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü&aminde videokonferans ile gençlerle buluştu
 Spordan iş hayatına akademiden siyasete kadar birçok alanda gurur verici başarılara imza atan gençlerin tütüne karşı mücadelede üstlendiği öncü rolü takdir ettiğini belirten Erdoğan, salgınla mücadele ettikleri bu dönemde gençlerin bu gayretlerinin daha fazla anlam kazandığını vurguladı. Toplantıda ülkemizi temsil eden 20 seçkin ve sağlık bilinci yüksek gencinden biri de Fatih Vardar idi. Bursa doğumlu olan Vardar’ın üniversite yıllarında yolu sivil toplum kuruluşları ile kesişti. Bursa’ya ulusal ve uluslararası anlamda birçok proje kazandıran Vardar, gönüllük çalışmalarına ilgisi dışında, üst düzey sorumluluk duygusu, gelişime ve değişime açık vizyonu neticesinde Bursa’da kurulan SİYAMDER (Sivil Yaşam Derneği) ile tanıştı. 2014 yılında başladığı sivil toplum yolculuğunda Fatih Vardar son iki dönemdir genel başkanlık görevi ile SİYAMDER’i temsil ediyor. Bu vesileyle Bursa’da tütün çalışmalarında birçok başarıya imza atan Fatih Vardar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle seslendi “Sayın Cumhurbaşkanım gençler olarak ülkemizde birçok alanda çalışma içerisinde olduğumuz gibi yıllardır tütüne karşı olan mücadelemiz son sürat devam ediyor. Muhakkak ki bu alandaki zaferimiz sivil toplum ve devlet iş birliği içerisinde gerçekleşecektir. Yapılan araştırmalarda sigara kullanan bireyler arasında sigara markalarının bir üstünlük ifadesi olduğu gözlemlenmiştir. Bunun ardından sigarada düz paket uygulaması ile birlikte kullanıcıda derin bir etki uyandırmış ve tütün endüstrisine büyük bir darbe vurmuştur. Paketlerin tek renk olması ile birlikte kullanıcılarda sigaranın tadının değiştiği gibi pek çok psikolojik etki de uyanmaya başlamıştır. Burada atılması gereken ikinci adım ise sigaraların ebatlarına da sabitliğin getirilmesidir. Bunun gerçekleşmesi ile birlikte özellikle genç kızlarda ve kadınlarda bir statü ifadesi haline gelen ince slim sigara içmek, beyaz filtreli sigara içmek gibi ayrıcalıklar ortadan kaldırılmış olacak ve kendi kullandığı sigara tipi piyasada olmadığı için birçok kullanıcının sigarayı bıraktığını göreceğiz. Yapılacak bu çalışma ile birlikte düz paket uygulaması istenilen etkiye daha hızlı ulaşacaktır.” Cumhurbaşkanı Erdoğan da Vardara teşekkür ederek, Bu konularda çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Gençlerin söz almasının ardından yaptığı konuşmada, 31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü münasebetiyle gençlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu anlattı.
Karşısında tütün ürünlerinin zararları konusunda çok bilinçli bir gençlik gördüğü için mutlu olduğunu belirten Erdoğan,Geleceğimizi emanet ettiğimiz sizlerde gördüğüm bu azim ve kararlılığın ülke ve millet olarak önümüzde yepyeni ufuklar açacağına inanıyorum.dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.