Hava Durumu

BEBKA’DAN TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLERİNE DESTEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bölgedeki girişimcilik altyapısının güçlendirilmesi, diğer kurumların vermiş oldukları desteklerle tamamlayıcılığın sağlanması ve bölgedeki teknoloji tabanlı firmalarının güçlendirilerek katma değerli üretime geçişin yapılması amacıyla önümüzdeki günlerde Bursa’da başlayacak olan ‘Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı – TechUP’ın tanıtımı ULUTEK’te yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BEBKA’DAN TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLERİNE DESTEK
 TechUP ile Bursa’da faaliyet gösteren ve alanında yenilikçi ve teknolojik bir ürünü/hizmeti olan, fakat söz konusu atılımı finansal kısıtlar veya tecrübe eksikliği gibi sebepler ile gerçekleştiremeyen, en az 3 ay önce kurulmuş, tercihen ciro elde etmiş firmaların büyüme hedeflerinin mentorlar gözetiminde desteklenmesi ve firmanın yatırım yapılabilir hale getirilmesi hedefleniyor.

 

“YENİLİKÇİ ÜRETİM, İSTİKRARLI YÜKSEK BÜYÜME HEDEFİ”

 

BEBKA’nın Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ortaklığında, BTSO ile Uludağ Üniversitesi ve ULUTEK işbirliğinde düzenlediği TechUP’ın tanıtım toplantısında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, “Ülke olarak son yıllarda ekonomik ve ticari anlamnda gittikçe gelişen bir süreç yaşıyoruz. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için de 10. Kalkınma Planı’nda belirtildiği gibi ‘yenilikçi üretim, istikrarlı yüksek büyüme hedefi’ gelişme ekseni doğrultusunda, rekabet gücümüzün artırılması, Ar-Ge, patent ve ileri teknoloji sektörlerinde ilerlenmesi, üretimde yerli katma değerinin yükseltilmesi, sürdürülebilir üretime imkân veren yüksek teknolojili ürün desenine geçilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. 

 

“7 AYLIK BİR SÜREÇTE 24 SAAT EĞİTİM VE 157 SAAT MENTORLUK HİZMETİ”

 

Toplum olarak teknolojiye kolay uyum sağlanıldığını ancak teknolojik ürün üretme konusunda yetersiz kalındığını vurgulayan Gerim sözlerini şöyle noktaladı: “Teknolojiye kolay uyum sağlamak güzel ancak bunun da bir bedeli var. Ülke olarak gelişmek istiyor, sosyal ve beşeri olarak da bir kalkınma hedefliyorsak milli gelirimizi artırmalıyız. Bunun için de teknolojik ürünler üretmeliyiz. Maalesef ileri teknolojik ürünler anlamında yeterli düzeyde değiliz. Biz de bu çalışmalara katkı vermek için TechUP (Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı programı) olarak önemli bir adım atıyoruz. Bu programla teknoloji ürünü geliştirmiş ancak fazla yol alamamış girişimcilerimize 7 aylık bir süreçte 24 saat eğitim ve 157 saat mentorluk hizmeti verilecek.”

 

Toplantının açılışında konuşan ULUTEK TEKNOPOARK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık da “Girişimci koşmak ve hızlanmak zorunda. Geçmezseniz geçilir, büyümezseniz durumunuzu korusanız bile size göre büyüyenlere oranlara küçülmüş olursunuz. Bizim bölgemize de son zamanlarda sıfırdan gelen girişimcilere profesyonel eğitimlerle önemli katkılar sağlanıyor. Mevcut girişimcileri işlerini daha iyi büyütecek ve uluslararası piyasaya açılacak şekilde düzenlenen programlar arasında en geniş kapsamlısı olan TechUP’tan faydalananlar şanslı olacaklar” diye konuştu.

 

“DÜNYA EKONOMİSİNDE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR”

 

Toplantının açılış bölümünde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Uludağ TTO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da şunları söyledi: “Dünya ekonomisinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bilgiyi üreten ve yenileyerek dönüştüren ülkeler ekonomide söz sahibi oluyorlar. Teknoloji ve teknoloji odaklı yeni fikirler geliştirmek ekonomik zenginliğin anahtarı durumunda. Ülke olarak bu dönüşüme ayak uydurabilmek, rekabet gücümüzün ve dünya ticaretindeki payımızın artması anlamında önemlidir. Sahip olduğumuzu potansiyelimizi zenginliğe çevirmek adına hamlelerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Bu kapsamda girişimcilerimizi teşvik edecek yeni bir uygulama daha hayata geçiriliyor. Bu program, girişimcilerimizin ihtiyaçlarına cevap verilmesi açısından çok önemli.”

 

“SON BAŞVURU TARİHİ 30 KASIM 2017”

 

BEBKA Birim Başkanı Jülide Alan ise girişimcilik ekosistemi ve Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programının bu ekosisteme yapacağı katkı konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Hızlı büyüyen veya büyüme potansiyeline sahip girişimciler ile ürün, hizmet ve iş modelleri açısından yenilikçi KOBİ’lerin hedeflendiğini de ifade eden Alan, proje başvuruları için son tarihin 30 Kasım 2017 olduğunu hatırlatarak, detaylı bilgi almak isteyenlerin BEBKA TechUP Bursa internet sitesini (www.bebka.org.tr/techup/bursa) ziyaret edebileceklerinin altını çizdi.

 

TechUP programı kapsamında mentorluk hizmetleri verecek Viveka kurucu ortağı Barış Okur da TechUP’da neler yapılacağına dair sunum yaparken programın detayları hakkında da konukları bilgilendirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.