Hava Durumu

Belediye hizmet binası ve kent meydanının temeli atıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde belediye hizmet binası ve kent meydanının temeli törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Belediye hizmet binası ve kent meydanının temeli atıldı
 İnegöl Belediyesi tarafından 49 milyon 490 bin TL’ye mal olacak hizmet binası ve kent meydanı projesinin ekim ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. Eski Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yerde 120 metrekare alana inşa edilecek bina İnegöl Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olma özelliğine sahip. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Çok heyecanlıyız. Belediyemizin bütün hizmet noktalarının bir araya geldiği yeni bir hizmet binasını hayata geçiriyoruz. Bu sadece bizlerin değil, İnegöl’ün projesidir. Bunun hikâyesinde fikir aşamasından bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanıma ve ekibimize teşekkür ediyorum. Burası bir proje yarışması yöntemiyle hayat buldu. 50 civarında firmanın yarıştığı ve içerisinden en güzel projenin ortaya çıktığı bir yöntem gerçekleşti. Emeği olan herkese teşekkür ederim. Bu eser uzun süre İnegöllülere hizmet edecektir. Önceliğimiz İnegöl 8 Kasım itibariyle bir değişim gerçekleşti. Başkanımız çıtayı en üst seviyeye çıkardı, işimiz zor ve çok çalışmalıyız. Cumhurbaşkanımız bizlere çok çalışmamızı ve halkımızla iç içe olmamızı söyledi. Bundan sonra çok daha fazlasını yapmak için ekibimizle beraber çabalayacağız. Her yapılan iş herkesçe beğenilecek diye bir şey yok. Biz çoğunluk için bu eseri ortaya çıkarmak istiyoruz. Ortak hizmetler vermeye çalışacağız. Vatandaş ayağını kuruma attığında tek noktadan pek çok hizmeti almaya çalışacak. Vatandaşımız belediyesine güvensin, inansın, benim belediyem desin, inandığım belediyem diye yorumlasın. Biz çok daha doğru, düzgün ve disiplinli çalışmak üzere her şeyi didik didik ediyoruz. Başkanım kurduğu sistemle zaten çıtayı çok fazla yükseltmişti ama verimliliği daha üst noktaya çıkarabilmek için danışmanlık alıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Her çalışmanın bir hikâyesi vardır, buranın da bir hikâyesi var. Bu alan İnegöl Belediyesi'ne ait bir alan değildi. İktidar gücünü kullanarak bakanlarımız ve Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’nun gayret ve destekleriyle farklı parselleri bir araya getirdik. Bugün bir araya gelmemize vesile olan güzel bir çalışmaya imza atıldı. Alper Taban Başkanımız da ekibiyle beraber süreci devam ettiriyorlar. Birileri saray dedi. Bu makamlar hizmet makamlarıdır, kimseye baki değildir. Belediye binası yapanlar bir dahaki dönemde o makamı çok kullanamazlar derler. Ben işin içine bile giremeden İnegöl Belediye Başkanlığını terk etmek zorunda kaldım, demek ki bu işler kimseye kalmıyor. Türkiye’de farklı şehirlerde belediye binaları var. 1300 küsur belediye var. Bu irade Recep Tayyip Erdoğan hükümetine nasip oldu. Küçük belediyelerden daha güçlü belediyelere gidildi. Her kurumumuz çok değerli. Belediye doğumdan ölüme kadar var. İnegöl Belediyesi bunu harfiyen uygulamaya çalışıyor” diye konuştu.
Aktaş, "İnegöl Belediyesi'nin tarihinde yaptığı en büyük ihale oldu. 49 milyon 490 bin TL anahtar teslim bir şekilde proje ihale edildi. Projeyle alakalı teknik detaylara gerek yok, İnegöl’de ilk defa c50 beton sistemi burada kullanılacak. Ek üniteleriyle beraber fonksiyonel bir bina olacak. Çok şeyler yaptık, daha da güzelleri yapılacak. Çıta daha da yukarılara çıkacak. Eskiden bu tip yapılar 15-20 senede yapılıyordu. Allah’a şükürler olsun artık böyle yapılar 6 ay, 1 senede ayağa kalkıyor. Burada inşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. İnegöl bütün güzellikleri hak ediyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından hizmet binası ve kent meydanı projesine ilk harç atıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.