Hava Durumu

BİR MEDENİYETİN İZ DÜŞÜMÜ

Tarihte atalarımızın Camiler, medreseler, darüşşafakalar, yetimhaneler, güçsüzleri koruma yurtları, kervansaraylar, tersaneler, yollar, köprüler, hanlar, hamamlar, aş evlerini insanlara yardım etmek için kurmuş ve bu yardımların temel adına vakıf denmiş. Bu kutsal görevi layıkıyla yerine getiren T.C Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan proje ve yardımlaşmalar konusunda Ankara’da sohbet ettik.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BİR MEDENİYETİN İZ DÜŞÜMÜ
 Konu ile ilgili açıklama yapan Basın ve halkla ilişkiler müşaviri Aslı Ceren İnanç, Her kalemde yardıma muhtaç insanların yanında olduklarını, yardımlaşmanın yanı sıra eğitim, restorasyon ve yenile çalışmalarıyla bir çok faaliyetlerle Türkiye’nin her yerine yetiştiklerini ifade ederek yapılan faaliyetler hakkında açıklama yaptı.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve halkla ilişkiler müşaviri Aslı Ceren İnanç,” Vakıflar Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği çeşitli sosyal hizmetlerden birisi de aşevi ve kuru gıda yardımlarıdır. Günümüzde imaret hizmetlerimiz yurt genelinde 15 kalem gıda ürününden oluşan adrese teslim kuru gıda paketi dağıtımı şeklinde yürütülmektedir. Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara, muhtaç aylığı bağlanır. Vakıflar Genel Müdürlüğünce temsil ve idare edilen vakıflarımız adına; mağdur durumda kalanlara, vakfın şefkat elinin ulaştırılması amacıyla 2010 yılında Vakıf Evimiz hizmete girmiştir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir. Sadece birebir yardımların yanı sıra 2003-2017 döneminde 606 adet vakıf taşınmaz Kat Karşılığı İnşaat modeliyle değerlendirilmiştir. Yine 2003-2017 döneminde 200 adet vakıf kültür varlığı taşınmaz Restorasyon veya Onarım Karşılığı Kiralama modeli ile değerlendirilmiştir. 213 adet vakıf taşınmaz Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama modeli ile değerlendirilmiştir. Vakıf kuran atalarımız, hiçbir karşılık beklemeden, hanlar, hamamlar, aşevleri, kütüphaneler, hastaneler, okullar, camiler gibi kamu yapıları inşa ederek, ülkemizin tapu senetleri niteliğindeki eserlerimizi ortaya çıkarıp yaşatmışlardır. Günümüzde, vakıf eski eserlerimizi korumak, kollamak, gelecek nesillere ulaştırmak görevi, Vakıflar Genel Müdürlüğüne verilmiştir. Ancak, bu eserlerin korunması, bir tek kurum ve kuruluşa emanet edilemeyecek derecede ortak sorumluluk gerektirmekte, başta mülkî amirler, güvenlik birimleri, belediyeler olmak üzere, bütün vatandaşlarımız tarafından korunması kaçınılmazdır. Bu sorumluluğu paylaştığımız taktirde, tarihi vakıf eserlerimiz sonsuza kadar yaşayacaktır” diye konuştu.

HABER: BEDİA BARAK 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.