Hava Durumu

‘BİZİ DURDURAMAZLAR’

Türkiye'nin kabuğunu yırttığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Bundan sonra bizim hızımızı yavaşlatabilirler ancak durduramazlar. Hep birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘BİZİ DURDURAMAZLAR’
 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Barakfakih Mahallesi'nde Kestel Belediyesi’nce düzenlenen ‘Barakfakih Hazretlerini Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin çok önemli değerlere sahip olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, "Tarihimizden gelen geleneklerimiz, medeniyet değerlerimiz, inanış sistemimiz tüm bunlara baktığımız zaman gerçekten de bizim hem bu dünyada hem öbür dünyada bizleri huzurlu kılacak değerlerimiz. Türkiye'nin bu fotoğrafı birilerini rahatsız ediyor. Her bölgenin kendine özgü gelenekleri var. Bütün bu farklılıklarımız esasen Türkiye'nin en büyük zenginliği ve bizi biz yapan en önemli unsurumuz” dedi.

EN GENÇ NÜFUS

Avrupa'da en genç nüfusa Türkiye'nin sahip olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Biz bir oldukça, beraber oldukça, gücümüzü muhafaza ettikçe Türkiye 100 yıl süren bu parantezini önümüzdeki günlerde kapatacaktır. Türkiye, son 10 yılda dünyada yapılan 10 büyük projeden beşini gerçekleştirmiş bir ülkedir. Türkiye hem içinden hem de etrafındaki bölgelerden ülkemize dönük olarak kuşatma girişimlerine karşı milletimiz 15 Temmuz'da çıplak bedenlerini ortaya koyarak gücünü göstermiş bugün bile üzerimizde emeli olan ülkelerin halen nasıl gerçekleştiğini anlayamadıkları ya da inanamadıkları bir olayın içinden yüzümüzün akıyla, milletimizin ferasetiyle demokrasimizi güçlendirerek çıktık” diye konuştu.

‘KABUĞUMUZ YIRTTIK’

Türkiye'nin artık kabuğunu yırttığını anlatan Çavuşoğlu, “Türkiye'nin bundan sonra önüne geçmek isteseler de ancak bizim yürüyüşümüzü, hızımızı yavaşlatabilirler ama asla durduramazlar. Çünkü Türk insanı bunu görmüştür. Türk insanı bunu yaşamıştır. Önümüzdeki döneme ilişkin olarak 2023, 2053 ve gelecek kuşakların güçlü Türkiye'sini sağlamak için 2071 tasavvurumuza ulaşmak üzere tarihi günlerden geçiyoruz. Onun için aklınızı, ferasetinizi, basiretinizi, yaşanan olayları göz önüne alarak, muhakeme ederek, vereceğiniz kararları bu çerçevede ortaya koymanız gerekiyor. Türkiye her türlü saldırıya, kirli tuzağa ve girişimlere rağmen milletinin desteğiyle ferasetiyle bunların üstesinden gelmeyi başarmıştır” dedi.

HEDEFE ULAŞACAK

Türkiye'nin son 16 yılda 3,5 kat büyüdüğünü ve bundan sonra da bu hedeflerinden asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Bugün Batılı bölgelerde Türkiye'nin geleceğine ilişkin planlanan tuzaklara, içimizden bazı güruhların işbirliği yapmasına rağmen milletimiz ne olduğunu, ne yapılmak istendiğini gördü, görmeye devam ediyor. Allah'ın izniyle biz bundan sonraki süreçte milletimize olan güvenimizi tam manasıyla hissediyoruz, görüyoruz. Allah'ın izniyle Türkiye mutlaka hedeflediği noktaya ulaşacak. Türkiye artık daha güçlü, onurlu, bölgesinde ve küresel olarak söz sahibi masanın etrafında oturan, gerektiğinde yumduğunu vuran milyonlarca mazlumun ve mağdurun kendisinden beklentisi olan bir ülke haline geldi. Bu ülkenin bu gücünü muhafaza ederek sürdürmesi gerekiyor. Allah bizlerin de sizlerin de yardımcısı olsun” dedi. 

BİLDEF'İN GECESİNE KATILDI  

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, kentteki ziyaretleri kapsamında önceki gece Bursa İl Dernekleri Federasyonu'nun (BİLDEF) düzenlediği birlik ve beraberlik gecesine katıldı. Çavuşoğlu, “16 Nisan'da bir anayasa değişikliği oldu. Anayasa değişikliği ile beraber Cumhurbaşkanlığı sistemi kabul edildi ve 24 Haziran'da Cumhur İttifakı dediğimiz bu ülkenin yerli ve milli düşünceye sahip, bir yanda AK Parti, bir yanda Milliyetçi Hareketçi Partisi seçime gidiyoruz. Evlatlarımıza karşı sorumluluğumuz var. Bu ülkenin sahibi değiliz, gelecek kuşaklara emanetçisiyiz. Türkiye bizim neslimizin yaşadığı o durumları yaşamasın istiyoruz. TV ekranlarında ya da haber programlarında Avrupa'da ya da Batı'da bir icadın yansıtıldığı o sahnelerden sonra kendimize dönüp, 'Acaba biz bunları görebilecek miyiz?' derdik. Biz görmeye başladık. Özgüvenimizi yeniden kendimize getirdik, biz yapabiliriz, biz başarabiliriz. Yeter ki yerli ve milli özelliklere sahip olup bu ülkeyi büyütme güçlendirme sevdasında olan aktörle devam edelim” dedi. Çavuşoğlu, gecede basın mensuplarına teşekkür plaketi verdi.

Osman ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.