Hava Durumu

Bölgesel esnaf buluşmalarında Ahilik haftası kutlandı

İlçe ekonomisini güçlendirmek adına esnafın her zaman yanında olan Yıldırım Belediyesi, Ahilik Haftası’nı özel bir program ile kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bölgesel esnaf buluşmalarında Ahilik haftası kutlandı
 Yıldırım Belediyesi, Ahilik Haftası nedeniyle ilçede 30. yılını dolduran 24 esnafa onur belgesi takdim etti. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili Bedri Gülşen, belediye bürokratları ve çok sayıda esnaf katıldı. Ahiliğin kardeşlik demek olduğunu söyleyen Başkan Edebali, “Ahilik teşkilatı ve anlayışı topraklarımızın ürettiği ve insanlığa kazandırdığı en önemli değerlerden birisi, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma örneğidir” dedi. Ahi olabilmenin ve üretime katkıda bulunmanın ülkemizin ileriye gitmesi için çok önemli olduğunu da kaydeden Edebali, yerel yönetimler olarak kendilerinin de destek vereceklerini ifade etti.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ESNAF KİLİT ROLDE

 

Yıldırım esnafının ilçe ekonomisine büyük bir katkısı olduğunu belirten Başkan Edebali, Türkiye’ye rol model olacak kentsel dönüşüm projesinde bölge esnafının stratejik bir konuma sahip olduğunu da söyledi. Güçlü Yıldırım hedefinin ticaret hayatının gücü ile orantılı olduğunu ifade eden Başkan Edebali, “Kentsel dönüşümde temel referansımız ekonomik planlamadır. Dönüşüm projemizde sadece mekanlarda değil hayatın her alanında değişiklikler yapacağız. Bunu gerçekleştirirken bize sağlam adımlar atmamızı sağlayacak olan Yıldırım’ın güçlü ekonomik yapılanması olacaktır” diye konuştu.

 

BAŞKAN EDEBALİ’DEN ESNAFA MÜJDE

 

Yıldırım’ın en işlek caddelerinden Profesör Tezok, Tayyareci Mehmet Ali ve Beyazıt Caddeleri için hazırlanan projeleri de bölge esnafı ile paylaşan Başkan Edebali, yapılacak yeni düzenlemeler ile ilgili bilgiler vererek sunum yaptı. Esnafa her zamankinden fazla önem verdiklerinin de altını çizen Başkan Edebali “Yıldırım’ın esnafı bizim can damarımızdır. Belediye bünyesinde hizmet veren  ‘Esnaf Masası’ ile her zaman yanlarında oluyoruz. Hizmet politikamızı bölge ticaret hayatının kalkınmasına göre programlamaya devam edeceğiz. El ele vererek güçlü Yıldırım’ı tekrar ayağa kaldıracağı” ifadelerini kullandı.

 

Programın sonunda Yıldırım’da 30 yılı aşkın süredir ekonomiye güç veren 24 esnaf, onur belgesi ile ödüllendirildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.