Hava Durumu

Bozbey’den din görevlilerine teşekkür

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk ve din görevlilerini ağırlayan Başkan Mustafa Bozbey, her zaman halkın yanında olan ve insanların, Kur’an’ı aslına uygun öğrenmeleri adına çaba gösteren din görevlilerine teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bozbey’den din görevlilerine teşekkür
 Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Halk Evi’ndeki ziyarette din görevlileri de yer aldı. Her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda belirli konulara dikkat çekmek amacıyla bir temanın ele alındığını belirten Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, bu yılki temanın “Yanınızda Olan Birileri Var” sloganıyla “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olduğunu ifade etti. Acı ve tatlı günde, yaşamın her anında din görevlilerinin, vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Öztürk, “Bu vesileyle teşkilat mensupları olarak bizleri makamınızda ağırladınız. Canı gönülden teşekkür ediyoruz. Camiamız, din hizmetlerimiz, kurumumuz, camilerimiz ve hocalarımızın talepleri karşısında her daim desteğinizi gördük. Bundan sonra da gerek müftülük gerekse de Kur’an kurslarımız ve camilerimiz olarak desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Nilüfer İlçe Müftülüğü ve tüm din görevlilerinin ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, yaşamın her anında insanların yanında olan bütün din görevlilerine hem Nilüferliler hem de İslam alemi adına teşekkür etti.

Başkan Bozbey, “Biz, inançlı insanlarız. İnancımızı Allah’a karşı sorumlulukla yerine getirmeye çalışıyoruz. Burada özellikle din görevlisi arkadaşlarımızın emeği olduğunu görüyoruz. Yaşamımızın her anında özellikle insanların Kur’an’ı  aslına uygun şekilde öğrenmeleri adına çaba gösteren tüm din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Bizim kitabımız tektir. Başka da kitap yoktur. Bu inançtayız. Yorumlar farklı olabilir. Bu yorumlar, Kur’an’ı reddedecek ya da Kur’an’ın dışına çıkacak bir anlayışta olmamalı, buna izin verilmemelidir. Bu hassasiyeti bütün din görevlisi arkadaşlarımızın gösterdiğine inanıyorum” dedi.

BOZBEY: AMACIMIZ NİLÜFERLİLER’İ GÜLÜMSETMEK

İnsanın hayatında üç dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Bozbey, bunların da doğum, ölüm ve düğün olduğunu söyledi. Bozbey, “1999’dan beri bunu söylüyorum. İnsan, bu üç olayı benimseyip, yaşamın her alanında bunu kendine düstur edinmeli” ifadelerini kullandı.

“Okullar da bizim, camiler de bizim” diyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Her ikisi de bizim sosyal kültürel alanlarımız. Camilerimizin, ibadet alanlarımız olması nedeniyle ayrı bir özelliği var. Biz yerel yöneticilerin, bu bakış açısıyla değerlendirmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediyesi ile birlikte Nilüfer İlçe Müftülüğü’nün de Nilüferliler’in gülümsemesi için çaba gösterdiğini belirten Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Amacımız aynı. Sizler de en azından bu kentte yaşayan insanlar, ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirsinler, mutlu ve huzurlu olsunlar diye bu çabayı gösteriyorsunuz. Aynı şekilde birbirimizle dayanışarak, bu kentte yaşayanların tümünü, inanç anlamında da gülümsemesini arzu ediyoruz. Bu konudaki birlikteliğimiz ve desteğimiz devam edecek. İhtiyaçları, müftülüğümüzle birlikte gideriyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.