Hava Durumu

BOZKIRIN TEZENESİ KONSERLE ANILDI!

Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu, Büyük Şehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği 'Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Gecesi'nde ‘Bozkırın tezenesi’ unutulmaz eserleriyle anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2019 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BOZKIRIN TEZENESİ KONSERLE ANILDI!
 

Anadolu'nun sevinçlerini,  hüzünlerini, acılarını, mutluluklarını haykıran türkülerini hepimizin 'göynüne' işleyen Neşet Ertaş anısına Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserle yad edildi. Ertaş’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başlayan konserin açılışında konuşan Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aslan, UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi kabul edilen Neşet Ertaş'ı yad etmenin çok güzel ve onur verici olduğunu dile getirdi. Aslan, “Bozkırın tezenesi olarak bilinen Neşet Ertaş, türküleriyle, binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği Anadolu'nun rengârenk seslerini nesillerden nesillere aktaran eşsiz bir kültür elçisidir” dedi. Federasyon olarak hayata geçirdikleri çalışmaları da anlatan Aslan,  40 üniversite öğrencisi ne burs verdiklerini, ramazan ayında 500 adet erzak kartı dağıttıklarını, her yıl  ‘Arabaşı Gecesi’ yaptıklarını her sene ekonomik nedenlerle yuva kuramayan bir aileye yuva kurduklarını, Bursa’da yaşayan 250 Türkmen ailesine Türkmen Derneği İle maddi destek sağladıklarını söyledi. Aslan ayrıca eylül ayında ‘Nida Tüfekçi Gecesi’ gecesi düzenleyeceklerini ifade etti.

TÜRKÜLER DİLE GELDİ

Bursa Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü ve Kırşehir Abdallar Topluluğu, Şef Altan Göl önderliğinde 'Büyük Usta'nın en güzel türkülerini seslendirerek dinleyicilere adeta müzik ziyafeti sundu.  Gecede Neşet Ertaş'ın ‘Köprüden Geçti Gelin’, ‘Ne Güzel Yaratmış Seni Yaradan’ ve ‘Kendim Ettim Kendim Buldum’  gibi eserleri müzikseverler tarafından beğeni kazandı. Konser sonunda sanatseverleri selamlayan solistler ve Kırşehir Abdallar Topluluğu uzun süre alkışlandı.

Osman ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.