Hava Durumu

BTM çalışanlarına ilkyardım eğitimi

İlk Hayat Sağlık Grubu kuruluşu olan Özkul İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde eğitim verildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTM çalışanlarına ilkyardım eğitimi
 Her gün onlarca ziyaretçiyi ağırlayan merkezin çalışanlarına, ilkyardım hocası Hale Varal tarafından hem teorik hem de pratik bilgiler verildi. Hale Varal, “Bugün Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’ndeki personele ilk yardım eğitimi vermek için buradayız. Bu eğitim çok mühim. Çünkü merkeze her gün pek çok çocuk ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerde ufak tefek sağlık problemleri yaşanabilmekte. Bu konularda nasıl ilkyardım uygulanır, önceliklerimiz neler olmalıdır gibi konular hakkında bilgiler verdik” dedi. 
Bilinçli bir ilkyardım uygulamasının hayat kurtardığına dikkat çeken Hale Varal, “Hasta ya da yaralının daha da kötü duruma gelmesini önlemek adına ilkyardım yapılmaktadır, ama maalesef bilinçsiz yapılan ilkyardım çoğu zaman hastanın hayatına, felç kalmasına ya da başka problemlere sebebiyet veriyor. Doğru ilkyardımla teneffüsü durmuş bir kişinin tekrar solunum yapabilmesi sağlanabilir, kalbi durmuş bir kişiyi tekrar hayata döndürmek mümkün. Bunu yaparken 112’yi de bilinçli bir şekilde aramak da ilkyardımın öncelikleri arasındadır” diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.