Hava Durumu

BTSO, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini ölümsüzleştirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 15 Temmuz tarihinde FETÖ’nün hain darbe kalkışmasına canlarını siper ederek karşılık veren şehitlerin isimlerini yaptırdığı şehitler anıtı ile ölümsüzleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2017 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTSO, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini ölümsüzleştirdi
 Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO, örnek bir çalışmaya daha imza attı. BTSO, Türkiye’nin demokrasi tarihine geçen bir direnişin sergilendiği 15 Temmuz gecesinde şehit düşen 249 kahramanın isimlerini 107 ton ağırlığındaki bir anıtla yaşatacak. 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Külliyesi’nde yapılan anıt, Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk tarafından incelendi. Vali İzzettin Küçük, anıt hakkında Başkan Burkay’dan bilgiler aldı. Ardından Vali Küçük, Başkan Burkay ve Meclis Başkanı Topuk, ‘15 Temmuz Şehitler Anıtı’na şehitlerin isimlerini yazdı.


Vali İzzettin Küçük, Türkiye’nin 15 Temmuz kahramanlarını asla unutmayacağını belirterek, “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz’ inancını benimsemiş bir milletin mensuplarıyız. Bu vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak adına kahramanca göğsünü siper eden tüm güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun, korusun ve güç versin. Türkiye'nin aydınlık geleceğe taşımak adına karanlık 15 Temmuz gecesine canlarıyla ışık tutan şehitlerimiz ve ölümü göze alarak kahramanca duruş sergileyen gazilerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Umarım bu gibi eserler bizden sonraki kuşaklara bu ülkenin ne gibi fedakârlıklarla bugünlere geldiğini akıllarından çıkartmayacak bilinci görselliği ile empoze eder” dedi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, 15 Temmuz gecesinde karanlık odakların milletin üzerindeki kirli oyunları tarihe geçen bir dayanışma ve mücadele ruhu ile püskürttüğünü söyledi. Demokrasi tarihine altın harflerle geçen bu örnek mücadelede milletin refahı ve iradesi için canlarını hiç düşünmeden feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnettle andıklarını ifade eden Başkan Burkay, “Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak ve isimlerini ölümsüzleştirmek hepimizin sorumluluğu. Bizler de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak kahraman vatan evlatlarımızın isimlerini ölümsüzleştirmek adına anıtımızı oluşturduk. Anıt için çalışmalarımız sona yaklaştı. Bugün de 249 şehidimizin isimlerini yazdık. 15 Temmuz nasıl tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet inancının eseriyse, 15 Temmuz Şehitler Anıtı da bu ilkeyi yansıtacak şekilde tek bir özel mermer bloktan yapıldı. Anıtın, ‘BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Külliyesi’nde olması da anlam taşıyor. Bu anıt, 15 Temmuz'da yaşananların ve şehitlerimizin büyük fedakarlığının gelecek kuşaklara bir ders gibi aktarılabilmesinin sembolü olacak” ifadelerini kullandı.




Kaynak: İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.