Hava Durumu

BTSO Hava Kargo Taşımacılığı İçin Harekete Geçti

BTSO Lojistik Sektör Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yenişehir Havalimanı’ndaki kargo depolarının hava kargo taşımacılığına açılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTSO Hava Kargo Taşımacılığı İçin Harekete Geçti
 Türkiye’deki oda ve borsalara rol model olan sektörel konseyler, kent ve ülke ekonomi gündemini belirlemeye devam ediyor. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Lojistik Sektör Konseyi üyeleri, Bursa’da hava kargo taşımacılığının başlaması için harekete geçti. Konsey üyeleri, Yenişehir Havalimanı’na ziyarette bulundu. Ziyarete BTSO Lojistik Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Hasan Çepni, 48. Komite Başkanı Mehmet Aydın Kalyoncu ve konsey üyeleri katıldı. Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak’ı makamında ziyaret eden Lojistik Konseyi üyeleri, havalimanı bünyesinde kurulu olan hava kargo depolarının durumu hakkında bilgiler aldı. BTSO heyeti ayrıca havalimanı pistini de inceledi.

ASRIN PROJESİ YENİŞEHİR’E İLGİYİ ARTIRACAK
Çepni, Bursa Yenişehir Havalimanı’nın son yıllarda yoğun talep gördüğünü söyledi. Çepni, özellikle İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun faaliyete geçmesi ile havalimanına olan ilginin daha fazla artacağını vurguladı. Çepni, “Şimdiye kadar Yenişehir Havalimanı’nın gücünü ve avantajlarını kullanamadık. 5 yıl içerisinde Yenişehir Havalimanı gerçek potansiyeline ulaşacaktır” diye konuştu.

Yenişehir Havalimanı’nın mümkün olduğunca iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade eden Çepni, 15 yıl önce Yenişehir havalimanı ile birlikte yapılan kargo depolarının kullanıma açılması gerektiğini dile getirdi. Bursa’nın hava kargo ulaşımında Güney Marmara’nın merkezi olabilecek potansiyele sahip olduğunu anlatan Çepni şöyle konuştu: “Bursa’mız Türkiye’nin ihracatına liderlik eden şehirlerden birisidir. Ürünlerimizin dünyanın dört bir tarafına göndermek için Yenişehir Havalimanı en doğru adres. Şimdiye kadar kullanamadığımız bu alanları en yakın zamanda tekrar faaliyete açmalıyız. Hava ulaşımında örnek çalışmalar sergileyen Bursa’mızda hava kargo taşımacılığını başlatmalıyız. Bursa iş dünyası olarak bu depoların faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

48. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Aydın Kalyoncu, kargo taşımacılığın bir an önce faaliyete geçmesi için bürokratik işlemlerin hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

KARGO TAŞIMACILIĞINA UYGUN
Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak, Yenişehir Havalimanı’nı ayda yaklaşık 23 bin yolcunun kullandığını belirterek, son yıllarda havalimanına talebin arttığını söyledi. Recep Pak, havalimanında 9 bin 460 metrekare kapalı alana sahip kargo binası bulunduğunu söyledi. Bu alanda her biri 115 m3 olmak üzere 8 adet soğuk odasının yer aldığını ifade eden Pak, “DHMİ Bursa Yenişehir Havalimanı 24 saat iç ve dış hat yolcu ve kargo trafiğine açıktır. Pistimiz her türlü yolcu ve kargo uçağının iniş-kalkışına da uygundur. Casinoslot Her tür kargo uçağına yükleme yapabilen highloader aracının gelmesi ile kargo uçakları için hava alanında engel kalmamıştır” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.