Hava Durumu

BTÜ’DEN DOSABSİAD’A İADE-İ ZİYARET…

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTÜ’DEN DOSABSİAD’A İADE-İ ZİYARET…
 DOSABSİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette, Prof. Dr. Arif Karademir’e, BTÜ Bursa Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Nadir Yıldırım ve akademisyenler eşlik etti.

Sanayi  - üniversite işbirliği konularının değerlendirildiği toplantıda konuşan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “Devletimiz Ar-Ge ve tasarım merkezleri konusunda firmalara önemli destekler sundu ve sunmaya devam ediyor. Ar-Ge ve tasarım merkezleri açmak hala birçok kurumun gündeminde olan bir konu. Fakat burada önemli husus sürdürülebilir olmak ve katma değerli ürün üretmektir. DOSABSİAD olarak bizler, bu konuda şehrimizin üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyarız” dedi.

Üniversite-sanayi iş birliğini önemseyen ve bu konuda önemli adımlar attıklarını ifade eden Prof. Dr. Karademir, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Ar-Ge desteklerinin sürdürülebilir olması için TÜBİTAK 2244 programı oldukça önemli. BTÜ olarak şehrimizin taleplerine cevap vermek, sanayicilerimizle birlikte yürümek ve Bursa’ya yakışan bir eğitim kurumu olmak istiyoruz. Bu anlamda sanayicilerimizle birlikte gerek ulusal, gerekse de uluslararası projelere imza atmayı arzuluyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.