Hava Durumu

Bu camide sadece Cuma Namazı kılınıyor

BURSA’nın Büyükorhan ilçesinde bulunan ‘Cuma Camii’, sadece Cuma namazının kılınması ile dikkat çekiyor. Sadece Cuma namazının kılındığı Cuma Camii’de 300 yıldır bu gelenek devam ederken, bu yönüyle tek olma özelliği taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bu camide sadece Cuma Namazı kılınıyor
 Bursa’nın Büyükorhan İlçesinde köylülerin toplanıp bir arada Cuma Namazı kıldığı “Cuma Camii” geleneği 300 yıldır devam ediyor.  Dağ Yöresinde sadece bu camiye ait geleneğin özelliği, yalnızca Cuma namazlarının kılıyor olması. Cuma camisinin, çok rağbet görmesinin sebebi caminin yörenin en büyük küçükbaş ve büyükbaş hayvan pazarının çevresinde kurulmasıyken, cemaat Cuma namazını eda etmek için cuma günleri Büyükorhan ilçesinin girişinde, ilçeye 3 kilometre mesafede yer alan caminin çevresinde toplanıyor.


Büyükorhan Cuma Pazarı Camii imamlığı görevini yürüten Mehmet Yaşar, “Yaklaşık 10 yıldır bu Camiinin imamlığını sürdürüyorum. Bu camimizde sadece Cuma günleri Cuma namazı kılınır bunun dışında herhangi bir vakit namazı için toplanılmaz. Eski cazibesini yitirse de günümüzde Pazara gelen vatandaşlar ile birlikte bu geleneği yaşatıyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.