Hava Durumu

BU CESARETİ ALİ AY’A, MESUT MESTAN VERMEDİ Mİ?

Göreve geldiği 23 Haziran tarihinden bu yana genel kurulda İBRA edilmeyen eski başkan hakkında hiçbir işlem yapmayan başkan Mesut Mestan’a, Ali Ay ve ekibinden ağır darbe!

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2019 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BU CESARETİ ALİ AY’A, MESUT MESTAN VERMEDİ Mİ?
 

BU CESARETİ ALİ AY'A, MESUT MESTAN VERMEDİ Mİ?

Göreve geldiği 23 Haziran tarihinden bu yana genel kurulda İBRA edilmeyen eski başkan hakkında hiçbir işlem yapmayan başkan Mesut Mestan’a, Ali Ay ve ekibinden ağır darbe!

 23 Haziran genel kurul üyeleri tarafından İBRA edilmeyen Ali Ay ve ekibi Genel Kurula itiraz davası açarak hakkında alınan İBRA EDİLMEDİ kararı için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

Bursaspor eski başkan Ali Ay’dan yakasını bir türlü kurtaramıyor, tarihinin en büyük borç batağına sürüklemesinin yanı sıra küme düşmesine de neden olan Ali Ay şimdide genel kurulda kendisi hakkında alınan kararlara itiraz davası açarak yeni yönetimin önünü tamamen tıkamış oluyor. 23 Haziran’da ki olağanüstü seçimli genel kurulda, başkan Mesut Mestan ve yönetiminin de oylarıyla İBRA edilmeyen eski başkan Ali Ay’ın aynı zamanda kendi alacakları adına kestiği çekler ve koymuş olduğu temlik kararlarının da İPTAL edilmesi oylanmış ve OY ÇOKLUĞUYLA kabul edilmişti.

MESTAN, ALİ AY’A NEDEN TAVİZ VERDİ?

Aslında madalyonun diğer bir yüzü de başkan Mesut Mestan’ın seçildiği günden bu yana Ali Ay hakkında İBRA EDİLMEMESİNDEN dolayı başlatılması gereken hukuki süreci kullanmamasından da kaynaklanıyor. Mestan, göreve geldiği yaklaşık 1,5 aydır Ali Ay hakkında tüm eleştirilere ve girişimlere rağmen bugüne kadar hukuki girişimlere başvurmaktan uzak durması da Ali Ay’ı aklamaya çalışması olarak değerlendirilmişti. Bu karara rağmen seçildikten sonra Ali Ay hakkında hukuki hiçbir girişimde Mesut Mestan yönetimine karşı eski başkan Ali Ay taarruza geçerek ilk önce kendi adına genel kurulda kendisi hakkında alınan kararlara itiraz ederek tedbir koydurmak istedi.






ÖNCE ALİ AY DAVA AÇTI AMA!

Fakat Ali Ay’ın kendi açtığı davada mahkeme hemen tedbir kararını uygulamadı ve davanın normal seyrine devam ettirdi. Bu kez Ali Ay yönetimin başkan yardımcısı Cem Öztürk ve Mali Asbaşkan Adem Sakarya tarafından başka bir mahkemede yine itiraz ve tedbir kararı alınması için dava açtı. Cem Öztürk ve Adem Sakarya’nın açtığı davada mahkeme itirazı yine kabul ederken aynı zamanda tedbir kararını da uyguladı. Bu durumda Ali Ay hakkında alınan çeklerin ve koymuş olduğu temliklerin İPTALİ kararının yürütülmesinin durdurulması tedbirine karar verildi.

BU TEDBİRLE PARALAR ALİ AY’A MI GİDER!

Bu durumda başkan Mesut Mestan, transfer tahtasını açıp futbolcu satmış olsa bile parasını Ali Ay’ın koyduğu temlikten dolayı kullanması mümkün görünmüyor. Haliyle transferlerden gelecek parayla transfer yapma planları da suya düşmüş olacak. Ali Ay’ın açmış veya ekibine açtırmış olduğu itiraz davarı nedeniyle Bursaspor’da bütün her şeyin Arap saçına döndüğü gerçeği ortaya çıkıyor. Lakin bu duruma gelinmesinde yine en büyük sorumsuzluğun Mesut Mestan ve yönetiminde olduğu iddia ediliyor.

  MESTAN İSTESEYDİ ALİ AY’I DURDURABİLİR MİYDİ?

Bilindiği gibi bir grup genel kurul üyesi tarafından, Ali Ay’ın 23 Mart’ta yaptığı Mali Genel Kurulunun İPTALİ nedeniyle 2019/1063 E numarasıyla açılan dava açılmıştı. Ama Mesut Mestan yönetimi bu davaya itiraz ederek genel kurul üyelerinin iddialarının gerçek dışı olduğunu iddia etmişti. Ve eski başkan Ali Ay’ın arsaların devrini bile hukuki usuller içinde yaptığını ifade ederek RED edilmesini istemişti. Bu davranışı ile eski başkan Ali Ay’ın eline koz veren Mesut Mestan yönetimine karşı darbe yine hakkında hiçbir işlem yapmadığı Ali Ay ve ekibi tarafından geldi. Oysa hukukçuların ortak görüşüne göre Mesut Mestan’ın açılan mali genel kurulunun İPTALİNE ilişkin üyelerin açtığı davayı kabul edip ve genel kurulda alınan İBRA EDİLMEME ve TEMLİKLERİN İPTALİNE yönelik kararı zaman kaybetmeden yargıya taşımış olsaydı Ali Ay’ın böyle bir girişimde bulunma şansının kalmayacağını ifade ediliyor.

BAŞKAN MESTAN’A BAZI HUKUKÇULARIN İKAZI OLDU MU?

Aynı zamanda zaten açılmış bir mali genel kurul iptal davası olmasına rağmen Mesut Mestan’ın seçildiği günü hemen ertesinde olağanüstü mali genel kurul kararı alarak yeni bütçe oluşturması ve Ali Ay’ın yapacağı tüm olumsuz hamlelerden kurtulması konusunda bazı hukukçuların Mesut Mestan’a ikaz ve tavsiyesi olduğu biliniyor. Fakat Mesut Mestan’ın bu ikaz ve tavsiyelerin hiç birine kulak asmayıp Ali Ay hakkında hiçbir yasal işleme başvurmaması yine bazı farklı dedikodulara neden olmuştu. Göreve geldiği yaklaşık 1,5 aydır transfer tahtasıyla başı dertte olan başkan Mestan’ın bu konudaki davranışı kendi ayağına sıkmak olarak veya Ali Ay’ın Mesut Mestan’a ihanet ettiği şeklinde iddia ediliyor.

TRANSFER DÖNEMİNİ KAÇIRIYOR MUYUZ?

Tüm bu gelişmeler sonucunda kulüpten yapılan açıklamaya göre, alınan tedbir kararına karşı 02.08.2019 günü ivedilikle itiraz cevabı yazıldığı açıklandı. Aynı açıklamada ifade edilen “yaşanan ve yaşanacak olumsuz süreçler” ifadesinin önümüzdeki günlerde resmen bir hukuk savaşına dönmesi mümkün görünüyor. Hukuk savaşlarında ülkemizde süreçlerin çok kısa olmadığı göz önüne alındığında 31 Ağustos’ta sona erecek olan transfer döneminin de kullanılamayabileceği de iddia ediliyor. Liglerin 16 Ağustos’ta başlaması tüm takımların as kadrolarını oluşturması nedeniyle daralan transfer piyasası ve takvimi Bursaspor’u artık tamamen aleyhine işliyor.   

HABER: ADNAN ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.