Hava Durumu

Bursa aşığı dernek

Bursa’da bulunan sivil toplum kuruluşları arasında hem ismi hem de faaliyetleri ile ilgi çeken Bursa’ya Aşıklar Hizmet ve Kültür Derneği, kentin önemli değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için yeni projeler hazırlığına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa aşığı dernek

Bursa’nın tarihi ve kültürel varlığı ile öz değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacını güden Bursa’ya Aşıklar Derneği başkanı Gülerman Can ile dernek yöneticileri Gazete Bursa’yı ziyaret etti. İmtiyaz sahibimiz Muharrem Karabulut ile görüşüp, Bursa adına geliştirdikleri projelerle ilgili görüş alış verişinde bulunan Dernek Başkanı Gülerman Can, “Biz gerçek bir Bursalı ve Bursa’ya aşık olan insanlarız” dedi.

Bursa’da mevcut dernek sayısının 4 bini aşıp 5 bine ulaşmakta olduğuna dikkat çeken Gülerman Can yaptıkları faaliyetlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Sivil toplum kuruluşu olarak amacımız, Bursa’nın öz benliğinin korunmasıdır. Bursa, binlerce yıllık bir yerleşim yeridir. Dünyaya hüküm salmış imparatorlukların başkentidir. Selçuklu İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğunun izleri kentimizde mevcuttur. Bu nedenle, Bursa’nın kültür zenginliği çoktur. Tarihi zenginlikleri çoktur. Doğal güzellikleri çoktur. Denizi, Uludağ’ı, kaplıcaları ve verimli tarım toprakları bu kente değer katmaktadır. Ayrıca, kentimiz, ülkemiz ekonomisi içinde en fazla katma değer sağlayan ikinci şehirdir.  Bizler de Bursa’nın bütün özellikleri ve güzellikleri karşısında Bursa’ya Aşıklar Derneği olarak, Bursa’yı tanıtmaya ve anlatmaya devam ediyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.