Hava Durumu

Bursa Askeri Hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile askeri sağlık kuruluşları Sağlık Bakanlığına bağlandı. Bu kapsamda Bursa Asker Hastanesi, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine devredildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Askeri Hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi.

1922 yılından beri ülkemizin tek hidroterapi kliniği olarak hizmet vermekte olan Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Çekirge semtinde bulunan Bursa Asker Hastanesi'nin devir teslim törenine İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Hizmet Başkanları ve hastane çalışanları katıldı. 

  
Hastaneye Bursalı Şehidin ismi verildi.

 Törende konuşan Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın, "Bugünden itibaren Bursa Asker Hastanesinin, Sağlık Bakanlığı Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi adıyla  hizmet vereceğini ” açıkladı.

 Hastanenin 217 yatak kapasitesiyle termal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hastalarına şifa dağıtmaya devam edeceğini belirten Aşkın,  "Asker hastanemizde bugüne kadar her türlü koşul altında özveriyle çalışan arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Bu meslektaşlarımızın özlük haklarında hiçbir kayıp olmayacaktır. Bundan sonra da yine onlarla birlikte hizmetin en iyi standartlarda, aksamadan sürdürüleceğinin ve daha geniş kitlelere yayılacağının bilinmesini arzu ederiz. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.
Aylardır Askeri hastanelerle Sağlık Bakanlığı Hastaneleri arasında sürekli doktor ve malzeme alışverişi, ortak çalışma ve iş birlikleri burada zaten beraber çalıştığımızın ve bu işin eskiden olduğu gibi ayrı götürülmeyeceğinin kanıtı olduğunu söyleyen Aşkın, şehit yakınları ve gazilerimizin sağlık hizmetine öncelik verileceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.