Hava Durumu

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ECSITE'da

Bu yıl Porto’da düzenlenen ve dünyanın önde gelen bilim merkezleri ile müze temsilcilerinin katıldığı Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeleri Birliği (Ecsite), konferansında BTM Exhibit markası ile yerini alan Bursa Bilim Teknoloji Merkezi, açtığı stantla ilgi odağı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2017 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ECSITE'da
 Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin de üyesi olduğu Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeler Birliği, (ECSITE) bu yıl “Hayatın Her Yeri” teması ile binden fazla bilim merkezi profesyonelini Portekiz’in Porto kentinde buluşturdu. Ürettiği eğitim teknolojileri ve deney düzenekleri ile Türkiye’nin gururu olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, bu yıl 28. yılını kutlayan Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeleri Birliği’nin (ECSITE) Portekiz’deki konferansında kurduğu stantla hem Bursa’yı tanıttı hem de ürettiği bilimsel deney düzenekleri ve eğitim teknolojilerini Avrupa kantarında görücüye çıkardı. 52 ülkeden 370’in üzerinde üyesi bulunan ECSITE’ın Porto Üniversitesi Doğa Tarih ve Bilim Müzesi’nin ev sahipliğinde eski gümrük binası Alfandega’da gerçekleştirilen konferansında yerini alan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi açtığı stantla ilgi odağı oldu. Birçok farklı ülkeden bilim severin atölye çalışması yapma imkanı bulduğu Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin standı TÜBİTAK’tan da tam not aldı.

"Etkinliğe binin üzerinde bilim merkezleri profesyoneli katılıyor"
ECSITE’ın konferanslarını takip etmek üzere Porto’da bulunan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Profesör Doktor Şemsettin Türköz de BTM Exhibit standını ziyaret etti, BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan’dan bilgi aldı. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni uluslararası arenadaki çalışmalarından dolayı tebrik eden Türköz, yapılan atölye çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi stant ziyaretçilerini kestane şekeri, Türk kahvesi ve Türk lokumuyla ağırlarken 3 gün sürecek olan etkinliğe binin üzerinde bilim merkezleri profesyoneli katılıyor.

ECSITE nedir?
370 den fazla üyesi ile Bilim Merkezleri ağı için Büyük önem arz eden Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeler Birliği (ECSİTE) Dünya genelindeki pek çok bilim merkezinin ortak bir biçimde proje ürettiği, geliştirdiği saygın bir kuruluş olarak tanınmaktadır. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin de üyesi olduğu Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeler Birliği, gün geçtikçe ortak çalışma alanını genişleterek, ortak çalışma bilgi paylaşımı ağını genişletmektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.