Hava Durumu

“Bursa Büyüdükçe Türkiye Büyüyor”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu, 28 Mayıs 2016 tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde “Bölgesel İş Geliştirme” toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Bursa Büyüdükçe Türkiye Büyüyor”

 2014 yılından bu yana, yılda en az 2 defa farklı bölgelerde gerçekleştirilen Bölgesel İş Geliştirme toplantısının 6’ıncısı Bursa’da düzenlendi. T.C. Sağlık Eski Bakanı ve AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda sağlık sektöründe teknolojik gelişmeler konusu değerlendirildi. Toplantıya, Sağlık Eski Bakanı ve AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Alpınar Topdaş, MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Mahmut Asmalı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, AK Parti Bursa Milletvekilleri Cemalettin Torun, Osman Mesten, Hakan Çavuşoğlu ve Muhammet Müfit Aydın ile birçok işadamı katıldı.

“TIP İÇİN ÜRETMEK LAZIM”

Müezzinoğlu, “Bursa büyüdükçe Türkiye büyüyor ama Bursa daha çok büyümeli ve Türkiye’yi büyütmeli” dedi.  Türkiye’nin sağlıkta hizmet sunumunda dünyanın en gelişmiş ülkelerini yakaladığını belirten Müezzinoğlu, “Tıp bilimini hızlı tüketerek yarınlarımızı güvenceye alamayız. Sağlık hizmetinde sadece tüketmemeli daha çok üretmeliyiz. Tıp bilimine katkı sağlamalıyız. Çalışmalarımız sürdürülebilir olmalıdır. 2023 te yüksek teknolojiye geçmiş bir ülke olacağız. Bunu da Ar—Ge ile başaracağız. Bunun için sadece alın teri değil akıl terine ihtiyacımız var” dedi.

 AR-GE’YE HIZ VERİLMELİ

Bursa’nın tarih boyunca en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirten MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak şunları söyledi; “Kan gelen yere can gelir. Kan dolaşımı ekonomide de çok önemlidir. MÜSİAD olarak orta gelir tuzağına takılıp kalmadan ileriye gitmemiz gerekiyor. Bugüne kadar yaptıklarımızı, daha yukarıya ulaşmak için zemin kabul ederek, ilerlemeyi sürdürmemiz gerekiyor. Yüksek katma değerli ürünlere ağırlık, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına hız vermemiz lazım.” Üretim süreçlerini büyük ölçüde değiştirecek yeni bir sanayi devrimi yaklaştığını belirten Olpak, “Makinelerin kendi aralarında haberleşmeye başlayacağı, neredeyse kullandığımız bütün eşyaların internete bağlanacağı, işletme stratejilerinden tüketici taleplerine kadar her şeyin değişeceği bir yakın gelecekten söz ediyoruz. Bu durumda, uluslararası rekabette ayakta kalabilmek ve öne çıkabilmek için hazırlık yapmalıyız, donanımlı olmalıyız” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.