Hava Durumu

Bursa'da 60 Bin Kişi Mars'a Yolculuk Yaptı

Kanada’da bulunan Ontario Bilim Merkezi tarafından geliştirilen dünyaca ünlü “Mars’a yolculuk” sergisi Bursalılardan da büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da 60 Bin Kişi Mars'a Yolculuk Yaptı
 Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile Türkiye’de ilk kez Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde izlenime sunulan Mars’a Yolculuk sergisini Bursa’da yaklaşık 60 bin kişi ziyaret etti. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde on ay açık kalan sergi uzay meraklılarının ilgisini çekti. 100 yılık Mars tecrübesini interaktif düzeneklerle test edebilme imkanı sunan sergiyi toplam 60 bin ziyaretçi gezdi. Kanada’da bulunan Ontario Bilim Merkezi tarafından geliştirilen ve Kızıl Gezegen Mars’ı Bursalıların ayağına getiren sergi, onlarca yıldır gezegen hakkında yapılan tüm çalışmalar ışında ortaya çıkan bilgi ve bulguları uzay meraklıları ile buluşturdu.
Uzaya çıkan bir astronotun ne tür problemlerle karşılaşabileceğini ve çözüm Casinomaxi yollarının neler olabileceğinin sorularına deneysel cevaplar veren Facing Mars’ta sergilenen ilginç bir de ‘’gök cismi’’ var. Mars yüzeyinden koptuğu tahmin edilen ve atmosferde yandıktan sonra dünyaya düşen Mars taşı sergide en çok ilgi gören stantlardan.
100 yıllık tecrübenin ürünü olan sergiye olan alakanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, “Bursa’da bilim adına farkındalık oluşturmak için uluslararası platformlarda da öne çıkan etkinliklere ev sahipliği yapmaya çalışıyor. Mars’a yolculuk sergisi de bunlardan biriydi. İlginin yoğun olması bizleri memnun etti. Bilim meraklılarını benzer etkinlikle buluşturama devam edeceğiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.