Hava Durumu

Bursa'da kültür sanat eğitimleri tekrar başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen kısa film eğitimleri tekrar başladı. Eğitimi verecek isim olan Yapımcı Evren Tunçdöken, katılımcıların eğitim boyunca, film yapımının başından sonuna kadar nasıl bir süreç olduğunu öğreneceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2020 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2020 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da kültür sanat  eğitimleri tekrar başladı
Kültür sanat etkinlikleriyle Türkiye'de öne çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler yeni normalleşme çalışmalarıyla hızlandı. Bursalı sinemaseverlere işin mutfağını öğrenmek için açılan eğitim kursları devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda dönem dönem verilen kısa film yapımı eğitimi bu hafta itibariyle tekrar başladı. Hababam Sınıfı, Nuh Tepesi, Annem, Konuşan Hayvanlar gibi önemli filmlerin yapımında çalışan Evren Tunçdöken'in verdiği eğitimlere katılım yüksek oldu. 21 hafta sürecek eğitimde öğrenciler; sinema tarihini, kamera kullanımını, filmin prodüksiyon süreçlerini, filmlerin nasıl kurgulandığını, senaryo yazımını ve filmlerdeki ses ve ışık düzenini öğrenecek.

YETENEKLER KEŞFEDİLECEK

Eğitim süreci hakkında bilgi veren Yapımcı Evren Tunçdöken, "Daha önce de Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan kısa film eğitimimiz yeniden başladı. Katılan arkadaşlarımız bu eğitim boyunca film yapımının başından sonuna kadar nasıl bir süreç olduğunu öğrenecekler. Daha önceki eğitimlerimize katılan arkadaşların film sektörüne girmesine destek oluyorum. Amatör ruh ile bilgiyi birleştirerek daha önce güzel sonuçlar aldık. Şu anda da verdiğim eğitimle aynı süreci tekrarlıyorum. Türkiye'den neden bir tane Ertem Eğilmez veya Woddy Allen daha çıkmasın" dedi. Eğitime konuk olarak film sektöründen önemli isimler de dönem dönem derslere katılarak bilgiler paylaşacağı belirtildi. HABER: HALUK YALÇINKAYA

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.