Hava Durumu

Bursa'da lale devri

Şubat ayının sonlarında düşmeye başlayan cemreler sıcak havanın habercisi olarak bilinirken, Bursa baharı rengarenk yüzüyle karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da lale devri
 Bursa Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yapılan peyzaj çalışmalarıyla Bursa’yı çiçeklerle donattı.

 

Avrupa Komisyonu’nun 2010 yılından beri her yıl çevre dostu şehir yaşamını teşvik etmek üzere düzenlendiği ve bugüne kadar Avrupa ülkelerinden 7 şehrin kazandığı ‘Avrupa Yeşil Başkenti Yarışması’nın 2017 yılı adayları arasında yer alan Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla yeşil miktarı artıyor.

 

Kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına getirmek maksadıyla her geçen gün yeni park Vevobahis alanları oluşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda kavşak ve refüjleri de çiçek bahçesine dönüştürerek kentin estetik görünümüne bambaşka renkler katıyor.


Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, park, bahçe, kavşak ve orta refüjleri lale, sümbül, nergis, muskari, çiğdem ve güllerle donattı. 14 milyon yazlık ve kışlık çiçek, yaklaşık 4 milyon adet lale, 330 bin sümbül, 120 bin nergis, 25 bin çiğdem ve 63 bin 400 adet gül fidanı dikilerek, Bursa’nın caddeleri de renklendirildi. Baharın gelmesiyle çiçek açan çiçekler şehri rengarenk bir görünüme kavuştururken, fotoğrafçılar soluğu parklarda aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.