Hava Durumu

Bursa'da organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Bursa'da beyin kanaması sonucu getirildiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen Oktay O.'nun karaciğeri, 2 böbrek ve korneaları 5 hastaya umut oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da organlarıyla 5 kişiye umut oldu
 Bursa Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 gün önce yüksekten düşme sonucu Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 55 yaşındaki erkek hasta Oktay O.'ya beyin kanaması teşhisi konuldu. Hemen tedavi altına alınan Oktay O.'ya tüm müdahaleler yapılmasına rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastane yetkilileri, Oktay O.'nun ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesiyle organları başarılı bir operasyonla alındı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Doç.Dr. Soner Cander, "Beyin kanaması sonucu hastanemizde tedavi gören Oktay O.'nun beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarının bağışlanmasını kabul etti. Karaciğer, 2 böbrek ve kornea, Bursa'da organ bekleyen 5 kişiye umut olacak. Ölen kişiye Allah'tan rahmet diler, ailemize de bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederiz." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.