Hava Durumu

Bursa'da 'paralel yapı' operasyonu!

Balıkesir, Bursa, İstanbul, Konya ve İzmir'de düzenlenen operasyonda "sosyal proje" adı altında devletten aldıkları parayı FETÖ/PDY'ye aktardıkları iddiasıyla 19 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da 'paralel yapı' operasyonu!
 Balıkesir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının "terör örgütüne finansman desteği sağlamak" suçundan başlattığı soruşturma kapsamında Balıkesir, Bursa, İstanbul, Konya ve İzmir'de bazı adreslere operasyon düzenledi.


Operasyonda, Balıkesir'de 13, İstanbul ve İzmir'de ikişer, Bursa ve Konya'da birer olmak üzere 19 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 7 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.


Şüphelilerin, Balıkesir'de faaliyet gösteren dernek aracılığıyla "sosyal proje" adı altında devletten aldıkları 200 bin lirayı FETÖ/PDY'ye aktardıkları öne sürüldü.


Gözaltına alınan şüphelilerin, derneğin yöneticisi ve çalışanlarının yanı sıra bu kişilere yardım edenler olduğu öğrenildi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.