Hava Durumu

Bursa'dan Balkanlara uçuş başlıyor

Borajet CEO’su Fatih Akol, Bursa’dan yurt içi ve dışına yeni uçak seferleri düzenleneceğini belirterek, "Balkanlara yönelik uçuşlar başlayacak. Tam olarak tarih vermek mümkün değil ama yaz sonu itibariyle seferlere başlayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'dan Balkanlara uçuş başlıyor
 Uludağ Üniversitesi (UÜ) İşletme Topluluğu tarafından Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen '11'inci Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi'ne Borejet CEO’su Fatih Akol konuk oldu.


Akol, haftanın belirli günlerinde, Trabzon, Samsun, Diyarbakır, Muş ve Van'a direkt uçuşların, haftanın her günü ise Ankara'ya uçakların kalktığı Bursa’da, yurt içi ve dışına yeni hatlar açılacağını açıkladı.

Bursa-Adana hattının yıllarca devam ettiğini hatırlatan Akol, şöyle dedi:

"Bursa ile ilgili çalışmalarımız var. Kısmet olursa Bursa'dan yeni uçuşlar, yeni hatlar koymaya başlayacağız. Yaz sonu itibariyle Adana seferleri başlayacak. Onun dışında uluslararası uçuşlarda koymayı planlıyoruz. Bursa bunu hak ediyor. Ancak, havaalanından şehir dışında olması dezavantaj. Yenişehir Havaalanı'nda çok ciddi bir yapı yok. Bunun yanında Bursa'dan da Balkanlar'a yönelik uçuşlar başlayacak. Tam olarak tarih vermek mümkün değil ama yaz sonu itibariyle seferlere başlayacağız."

'TERÖR HAVACILIĞI ETKİLEMEDİ'

Borejet CEO’su Fatih Akol, son dönemdeki terör olaylarının havacılık sektörünü etkilemediğini, dünyada şu anda en hızlı büyüyen sektörün havacılık olduğuna dikkat çekti. Akol, "Bu büyümenin devam edeceğini öngörüyorum" derken, terör olaylarının şu an için çok ciddi bir etkisinin olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Şu anda terör olayları havacılığı etkilemedi. Betgaranti Borajet Türkiye'nin ilk bölgesel havayolu. Önümüzdeki günlerde yeni hatlar açmayı düşünüyoruz. Şu anda Adana- Diyarbakır, Adana- Erbil, Adana- Beyrut uçuşlarımız var. Tokat-İstanbul, Siirt-İstanbul uçuşlarımız var. İlk defa Türkiye'den direkt İbiza’ya uçuşlarımız başladı. Önümüzdeki günlerde bu hatlar artarak devam edecek. Bununla birlikte yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yeni uçaklar almayı düşünüyoruz. Hızlı bir şekilde büyüyoruz. Dünyanın en gelişmiş yeni nesil uçaklarını filomuza katıyoruz. Dünyanın ilk 60-65 havayolunun kullandığı bölgesel jetler hızlı bir şekilde Borajet ailesine katılıyor. Yeni uçaklarımız gelmeye devam edecek."

"YURT İÇİ UÇAK BİLETİ 19.99 TL"

Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün uçak biletlerine de yansıdığını anlatan Akol, yurt içi ve dışı uçak biletlerinin çok ucuz olduğunun altını çizdi. Akaryakıttaki düşüşün bir süredir devam ettiğini söyleyen Akol, şunları ekledi:

"Akaryakıt fiyatlarının düşmesi maliyetlerimizi indiriyor. Dikkat ederseniz biletler oldukça ucuz . Örneğin iç hatlarda 19.99 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye içerisinden her yere uçabildik. Yurt dışında ise 19.99 Euro'dan uçabildik. Biz her zaman fiyatlarımızda uygun olmaya çalışıyoruz. Sektörümüz başarılı bir sektör. Siyasi iradenin çok ciddi bir irade koyması ve Türk Hava Yolları'nın da bizleri öncülük etmesinin bunda en önemli payı var. 10 yıldır havacılık sektörü yüzde 10-13 arasında büyüdü."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.