Hava Durumu

Bursa'dan dünyaya 'kadın' mesajı!

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Dünya Kadınlar Günü Konserinde çok farklı bir konseptle sahnedeydi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'dan dünyaya 'kadın' mesajı!
Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Dünya Kadınlar Günü Konserinde çok farklı bir konseptle sahnedeydi.

Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği yararına Magazin Outlet Uğur Mumcu Sahnesi'nde konser veren Bursa Nilüfer Kadın Korosu, Türkçe'nin yanı sıra Fransızca, Rusça, Yunanca, İspanyolca, İngilizce ve Arapça şarkılar da seslendirdi. Farklı ülkelerin kadınlarını canlandıran koristler, rengarenk kostümleriyle büyük ilgi topladı. Konserde ayrıca Kader Tekelioğlu ve Elif Gürel solist olarak görev yaptı.

Kuruluşunun 10. yılını kutlayan ve konserlerini tümüyle sosyal projelere destek amacıyla veren koronun "Türkiye'den Dünyaya" konserinde seslendirdiği şarkılar arasında Rusça "Katyusha", Fransızca "Tombe la neige", İngilizce "We are the world", İspanyolca "Besame Mucho", Yunanca "Aman Katerina mou", Arapça "Bint Oleybet El Chalabiya" gibi güzel melodiler bulunuyordu. Koro finali "Memleketim" şarkısıyla ile yaparken, bayraklarıyla koroya eşlik eden izleyiciler de büyük coşku yaşadı. Henüz konser bitmeden, coşkulu görüntüler sosyal medyada çoktan tıklanmaya başlamıştı.



10 YILDA 10 KONSER
Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Danışmanı Vedat Müftüoğlu ve Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Habibe Çıngıloğlu, koro şefi Aysel Gürel'e çiçek vererek teşekkür ettiler. Başkan Çıngıloğlu, 10'ncu yılını kutlayan Nilüfer Kadın Korosu'nun kurulduğu yıldan buyana hiç aksatmaksızın her yıl Saniye Rıza Kız Yurdu yararına konser verdiğini belirterek, "Koronun, bu 10 yıldaki 10 konserle derneğimize yaklaşık 30 bin lira katkısı oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.