Hava Durumu

Bursa'dan yerli savunma sanayi adımı

Ankara’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve 2. Başkan Orgeneral Yaşar Güler’le görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ‘savunma sanayiini ilgilendiren alanlarda’ yapacağı muhtemel üretimlerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'dan yerli savunma sanayi adımı
 Bursa sanayisi için ‘can damarı’ niteliğinde olacak yatırımların geleceğini belirleyecek buluşma, Genelkurmay karargahında gerçekleşti. Almanya’da uçak fabrikası satın alan Bursalı sanayici Celal Gökçen’le birlikte ilk olarak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Akın Öztürk ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’le bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la da görüşerek savunma araçları üretiminde atılacak adımları konuştu.

SAVUNMA SANAYİİSİ’NDE ÜRETİM BAŞLIYOR

Başkan Altepe, çok yakın bir zamanda Genelkurmay Başkanlığı’nın da desteğiyle Bursa’da savunma sanayiinde güçlü bir üretim atağının başlayacağını söyledi. Bu nedenle Ankara’ya geldiklerini ve Jestbahis Türk Silahlı Kuvvetleri’ni muhtemel yatırımlar konusunda bilgilendirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, “Ziyaret bu amaçla gerçekleşti. Komutanlarımızla gerekli tüm görüşmelerimizi yaptık. Savunma sanayii konusunda yapacağımız hamleler ve bu konudaki hazırlıklarımız kendilerine iletildi. Yine Bursa’nın uçak fabrikasıyla ilgili gerçekleştirdiği çalışmalar, Yunuseli Havaalanı, Bey Sarayı ve yeni ordueviyle ilgili hazırlıklar da görüşmelerde gündeme geldi. Tüm konularda güzel yaklaşımlar aldık” dedi.

YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELER OLUMLU

Başkan Altepe, Bursa’da başlatılan yerli uçak üretiminin, özellikle de savunma sanayinin gelişmesine yönelik yatırım planlamasının Genelkurmay karargahınca önemsendiğini belirtti. Bu konuda atılan adımların devamı niteliğindeki hassasiyetin Ankara’da memnuniyet uyandırdığını vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yüz akı olacak çalışmalara imza atacağız. Yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu. Atılacak adımların sonuçlarını hep birlikte görmüş olacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.