Hava Durumu

Bursa İl Tarım Müdürü Aygül kurban pazarında incelemelerde bulundu

BURSA’da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Alaaddinbey Hayvan Pazarını ziyaret eden İl Müdürü Hamit Aygül, burada incelemelerde bulundu. Sağlıklı kurbanlık hayvanlarda bulunması gereken özellikleri anlatan Aygül, pazardaki hayvanları veteriner hekimlerle sağlık yönünden denetledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa İl Tarım Müdürü Aygül kurban pazarında incelemelerde bulundu
 Hamit Aygül, kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve yaşı gibi bilgilere, “hayvanbilgi.tarim.gov.tr” adresinden veya “HasSag” mobil uygulamasından küpe sorgulayarak erişilebileceğini belirtti. Aygül, “HaySag” uygulamasının cep telefonuna indirildikten sonra ücretsiz olarak kullanıldığını ve bakanlığın bu uygulamasıyla vatandaşların kurbanlık hayvanlarının durumlarını kolayca öğrenebileceklerini ifade etti.


Aygül, Kurban Bayramı süresince İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin sorumluluk alanları içerisinde bulunan kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinin gerekli denetim ve kontrollerini ve geri dönecek hayvanlarla ilgili olarak gereken işlemleri yapmak üzere yeterli sayıda araç ve nöbetçi veteriner hekim görevlendirildiğini belirtti. Bayram boyunca veterinerlerin sahada olacağının altını çizen Aygül, “Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaştıklarında sahadaki veteriner arkadaşlarımıza başvurabilirler. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı ve güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum’’ dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.