Hava Durumu

Bursa ipeği itibarını geri kazanıyor

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir-üniversite işbirliğiyle Bursa ipeğini tekrar gündem maddesi haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2016 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa ipeği itibarını geri kazanıyor

Moda ve tasarımda Bursa’nın adını dünyaya duyuran ve yetiştirdiği öğrencilerle sektöre yön veren Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ‘Bursa ipeğine’ özel bir bölüm açmayı planlıyor. Yapılacak çalışmaları yerinde tespit için Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte okulu ziyaret eden Başkan Altepe, Mütevelli Heyeti Başkanı Faruk Saraç’tan atılması muhtemel adımlar hakkında bilgiler aldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’yla Bursa’nın moda ve tasarımda değer kazandığını söyledi. Var olan potansiyeli daha da ileriye taşımak, eğitim kalitesini artırmak için görüşmeler yaptıklarını belirten Başkan Altepe, yol haritasını netleştirmek için okulu ziyaret ettiklerini ifade etti. Okulun Bahsegel Mütevelli Heyeti Başkanı Faruk Saraç’la birlikte çalışma yapılacak alanları inceleyen Başkan Altepe, “Büyükşehir belediyemize ait bu bina her geçen gün iyiye gidiyor. Moda dünyasına ve tasarımcılarımıza büyük katkı sağlıyor. Bundan sonra inşallah başta Bursa ipeği olmak üzere özgün alanlarda birlikte çalışmalara imza atacağız” dedi.

DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Faruk Saraç ise, Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Bursa ipeğini tekrar gündeme getireceklerini, dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Bu konuda çok iddialı olduklarını ve yola geleceğin teminatı olan çocuklarla birlikte çıkacaklarını ifade eden Saraç, “Burada tasarımı çocuktan başlatmak gibi bir düşüncemiz var. Çok güzel bölümler yaptık ve Bursa’nın gururu olduk. Bursa ipeğinde de benzer seviyelere gelmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.