Hava Durumu

Bursa Kent Konseyi’nden Çin ve Endonezya büyükelçilerine ziyaret

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ile Endonezya Cumhuriyeti Büyükelçisi Wardana’yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Kent Konseyi’nden Çin ve Endonezya büyükelçilerine ziyaret
 Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, başkan şardımcıları Lütfi Taşcı, Mehmet Mekikçi ve Genel Sekreter Murat Başlar’la beraber Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ile Endonezya Cumhuriyeti Büyükelçisi Wardana’ya iade-i ziyarette bulundu. 7. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında Büyükelçi Yu Hongyang’ı Bursa’da ağırladıkları için mutluluk duyduklarını ifade eden Çepni, “2017 yılı itibari ile BursaFotoFest’te konuk ülke ağırlamaya karar verdik ve ilk konuk ülkemizde festival temasıyla çok yakın olduğu için Çin Halk Cumhuriyeti oldu. Çin’den 18 fotoğrafçı 16 sergi ile katıldı ve Merinos AKKM Fuar Alanı’ndaki festival bölümünde Çin Halk Cumhuriyeti için özel bir yer hazırladık. İnanıyorum ki bu süreç Çin’de ilan edilen 2018 Türkiye Turizm Yılı’na da katkı sağlayacak” dedi.
Harika Endonezya etkinliği için bu yıl Bursa’yı tercih ettiklerinden dolayı Büyükelçi Wardana’ya teşekkür eden Çepni, Bursa’da Endonezya rüzgarı estiğini ve Bursa halkının programa yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Bursa Kent Konseyi olarak Bursa’da ve Türkiye’de kültürden sanata, eğitimden sağlığa ve sosyal projelerle hayatın her alanında bulunduklarını söyleyen Çepni, Bursa’nın dünyanın kültür-sanat merkezlerinden biri olması için çaba sarf ettiklerini, gelişen ve Dünya’da önemli bir konuma gelen Türkiye’ye de kültürel anlamda da katkı sunmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Çepni, “Bugün aynı zamanda iki ülkenin Türkiye ile arasındaki mevcut her türlü ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yapılabilecek ve planlanabilecek faaliyetleri de görüşmek için buradayız. Bizler Çin Halk Cumhuriyeti ve Endonezya Cumhuriyeti ile iş birliğinin güçlendirilmesi adına atılacak her adıma destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.