Hava Durumu

BURSA ‘KLASİK’ SEVİYOR

Uludağ Premium, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Filarmoni Derneği'nin katkılarıyla Bursalı sanatseverleri klasik müziğin önemli eserleri ve ünlü isimleriyle bir araya getiren BBDSO, 2014-2015 sezonunda 18 binden fazla kişiyi ağırlayarak bir rekora imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2017 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSA ‘KLASİK’ SEVİYOR
 Bursa’nın kültür sanat hayatının önemi lokomotiflerinden olan BBDSO, 2015-2016 sezonunda da yine binlerce izleyiciye unutulmaz anlar yaşatarak Jose Carreras ve Antonio Pirolli gibi dünya çapında ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaşmıştı.

TÜİK’in 2015-2016 yılı araştırma verilerine göre Türkiye genelinde düşen orkestra, koro ve toplulukların izleyici sayıları, Bursa’da artış gösteriyor. Bursalı sanatseverler, özellikle Uludağ Premium 5 yıldır sponsor olduğu Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'na büyük ilgi gösteriyor. Uludağ Premium ise BBDSO destekçisi Bursa Filarmoni Derneği desteğini yeni sezonda da sürdürüyor.

BURSALILAR SALONLARI DOLDURUYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Orkestra Bale, Koro ve Topluluklar 2016 raporuna göre Türkiye genelinde izleyici sayıları giderek düşüyor. Bursalı sanatseverler ise özel sektörün ve yerel yönetimlerin sanata verdikleri desteğin karşılığını salonları doldurarak veriyor. Tüik raporunda orkestra, koro ve toplulukların izleyici sayıları bir önceki sezona göre %4.2 azalırken Bursa’daki Orkestra izleyici sayısı 2015-16 sezonunda %45,6 artış gösteriyor.

İLGİDEN DOLAYI MEMNUNUZ

Uludağ Premium ile 5 yıldır Bursa Filarmoni Derneği’ne verdikleri desteği önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl, Bursalıların sanata gösterdikleri ilgiden de ayrıca memnun olduklarını ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.