Hava Durumu

Bursa limanları Dünya’ya örnek oluyor

Tarih boyunca ipekböceği üretimiyle bir dönem dünyanın en çok aranılan atlas ve ipekli kumaşlarının üretildiği Bursa, günümüzde otomotiv, makine, tekstil ve gıda sanayinde ülkemizin önde gelen ticaret merkezlerinden birine dönüştü.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa limanları Dünya’ya örnek oluyor

TUİK Aralık 2015 verilerine göre Gemlik Gümrük Müdürlüğü 10.282.033.000 $ ihracat hacmi ile Türkiye gümrükler sıralamasında 3. sıraya yerleşti. 126 gümrük müdürlüğü arasında 3. sıraya yerleşen Gemlik, liman yatırımlarıyla da ön plana çıkıyor. Türkiye geneline bakıldığında ise; Halkalı Gümrük Müdürlüğü 19.765.764.000 $ ile birinci, A.H.L. Kargo Gümrük Müdürlüğü 12.275.764.000 $ ile ikinci sırada yer alıyor. Bursa, il sanayisi ve ihracatında; otomotiv, seramik, demir-çelik, gıda ve tekstil sektörleri ilk sıralarda yer alıyor. İhracat yapılan başlıca ülkeleri ise, Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere ve Amerika oluşturuyor. Ekonomik gücünün yanı sıra sağladığı katma değerle bugün Türkiye ekonomisinin önemli lokomotiflerinden biri olan Bursa, özellikle Gemlik bölgesindeki hizmet veren limanlarla ticarete yön veriyor.

HEDEF YENİ YATIRIMCILAR

Bursa’nın, İstanbul’a göre üretim yapılanmasının daha düzenli ve ilçeleri arasındaki mesafenin geniş olması sayesinde var olan yapının bozulmadan büyümesine olanak verdiğini belirten Ali Açıl, “Limanlar ile hinterlandındaki sanayi tesisleri, Batı ve Kuzeybatı Anadolu’daki diğer merkezler arasındaki otoyol bağlantıları şehir trafiğine girmeden sağlanabiliyor. Yeni yapılan İstanbul-İzmir otoyolu ile iki önemli tüketim merkezi Bursa’ya daha fazla yaklaşacak. Güçlü enerji altyapısı zengin yer altı yer üstü kaynakları ve sahip olduğu birçok avantajlar sebebi ile İstanbul’da kümelenen ancak büyümek veya maliyetlerini azaltmak için çözüm üretemeyen birçok müteşebbis için Bursa ve Güney Marmara çok cazip bir bölge haline gelecek” dedi. Oğulcan SARIŞEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.