Hava Durumu

Bursa Osmangazi'de can dostu hayvanlar değerli

TÜRKİYE'de son dönemde farklı şehirlerdeki il ve ilçe belediyelerine ait hayvan barınaklarından kötü görüntüler sosyal medyaya yansırken, Bursa Osmangazi Belediyesi, can dostlara verdiği önem ile farkını ortaya koyuyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2019 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2019 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Osmangazi'de can dostu hayvanlar değerli
 Bazı illerdeki barınaklarda çok sayıda köpeğin aynı kafese konulduğu, köpeklerin açlıktan ölü köpekleri yediği ve kısırlaştırma adıyla zehirlenerek öldürüldükleri fotoğraflarla belgelendi. Fotoğraf ve görüntülerin sosyal medyaya yansıması tüm ülkedeki hayvan severlerin büyük tepkisini çekti. Can dostlara yapılan içler acısı işkencelerin duyulmasının ardından söz konusu barınaklarla ilgili soruşturma başlatıldı. Yaşanan bu olaylar barınaklara duyulan güvenin sorgulanmasına neden olurken, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi ise sadece Bursa değil tüm Türkiye’deki can dostlar için ne kadar önemli bir tesis olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.


Osmangazi Belediyesi tarafından 2007 yılında hizmete açılan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri adına can dostlar için 12 yıldır hizmet veriyor. Hamitler Mahallesi’nde 114 dönümlük arazi üzerine kurulan tesis, kalitesi ve güvenirliğiyle ön plana çıkarken, modern yapısıyla da sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en modern hayvan barınağı olma özelliğine sahip. Sokaklardan toplanan veya ilçe sakinlerince getirilen sahipsiz hayvanların her türlü bakım ve tedavilerinin yapıldığı tesiste toplam 4 veteriner hekim, 4 veteriner sağlık teknikeri ile birlikte idari personel ve yardımcı personelin de içinde bulunduğu 52 kişilik ekip görev yapıyor. Merkezde her tür hayvanın tedavi edilmesine olanak sağlayan ileri teknoloji cihazlar bulunuyor. Osmangazi Belediyesi tarafından hem Türkiye hem de dünya için bir marka niteliğinde olması adına yaptırılan merkezde, her yıl binlerce hayvanın bakımı ve tedavisi gerçekleştiriliyor.



 



TÜRKİYE’NİN İLK KEDİ TEDAVİ ÜNİTESİ



Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk 2Kedi Tedavi Ünitesi", can dostlara şifa dağıtıyor. Tamamen kedilere özel olan merkez, ağır enfeksiyonlar, yeni doğan, üst solunum yolu hastalıkları ve ortopedik rahatsızlıkların tedavisi gibi birçok üniteyi içinde barındırıyor. Sadece sokak kedileri için hizmet veren tesis, her gün onlarca patiyi sağlığına kavuşturuyor. Kendi alanında uzman veteriner hekimlerin görev yaptığı merkez, cihazları ve laboratuvarıyla insanlar için kurulmuş özel hastaneleri aratmıyor. Sahipsiz ve yardıma muhtaç can dostlarımızın bakım ve tedavileri için son derece modern ve ileri teknoloji cihazlarla donatılan merkez, çekilen radyolojik görüntülerin bilgisayar ortamına aktarılması, işlenmesi, saklanması ve yazdırılması için kullanılan bilgisayarlı radyografi (CR) cihazına da sahip. Uzman veteriner hekimler ve son teknoloji cihazlar sayesinde kedilere, orta kulak iltihabı ameliyatından kısırlaştırmaya kadar, her türlü cerrahi operasyon uygulanabiliyor.



YAVRU KEDİLERİN SAHİPLENDİRİLMESİ TEŞVİK EDİLİYOR



Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde hayvanların sahiplendirilmesi noktasında da çalışmalar yapılıyor. Özellikle yavru kedilerin sahiplendirilmesi adına hayata geçirilen Yavru Kedi Sahiplendirme Ünitesi, yüzlerce minik kedinin sıcak yuvalara kavuşmasını sağladı. Belediye ekiplerince sokakta bulunan ve vatandaşlar tarafından barınağa getirilen yavru kedilerin yer aldığı Yavru Kedi Sahiplendirme Ünitesi, insanları da hayvan sahiplenmeye teşvik ediyor.



SOKAK KEDİLERİ İÇİN ÖZEL VİLLA



Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde bulunan kedi villalarında kediler yaz kış sıcak yuvanın tadını çıkarıyor. Yaz aylarında villanın bahçesinin keyfini çıkarak kedilerin kış aylarında üşümemesi için villaların içinde soba yakılıyor. Sahipleri tarafından bırakılan, trafik kazası geçirmiş ya da doğal yaşam merkezinde doğup kedi villalarında yaşayan 200'e yakın kedinin rehabilitasyonu ve tedavileri her gün periyodik olarak veterinerler tarafından yapılıyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.