Hava Durumu

Bursa raylı üretimde Türkiye’nin gururu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da kullanılacak tramvay ve metro vagonları üretiminin devam ettiği Durmazlar Fabrikası’nı ziyaret ederek, yerli üretim metro vagonlarını yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa raylı üretimde Türkiye’nin gururu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üç yıl önce raylı sistem araçları üretimine başlayan Durmazlar firması, Türkiye’yi raylı sistem araçları üreten 6 ülkeden biri haline getirirken, tramvay ve metro vagonlarının yanı sıra hızlı tren ekipmanları üretimiyle de Türkiye’nin gururu oldu.

AVRUPA’DA BOY GÖSTERECEK
Bursa’nın raylı sistem ağında kullanılacak metro vagonlarının üretimi hızlı devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz Perabet ile birlikte fabrikayı gezdi. Metro vagonlarının üretimini yerinde inceleyen Başkan Altepe, yeni vagonların içini gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Bir yandan Bursa’yı raylı sistem ağıyla örerken, bir yandan da tramvay ve metro vagonu üretiminin hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’da yerli imalatın yapıldığı Durmazlar fabrikası Avrupa’nın en modern, en donanımlı fabrikalarından biri oldu. Dünya kalite ortalamasının üzerinde araçlar üretiliyor. Maliyetlerdeki avantajlar kaliteye yansıtılarak, dünyanın en kaliteli araçlarını Bursa’da üretiliyor.Burası hem Bursa’nın hem Türkiye’nin gururu oldu. Burada üretilen araçlar yakında Kocaeli ve Samsun başta olmak üzere Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve inşallah da Avrupa caddelerinde boy gösterecek” diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.