Hava Durumu

Bursa Şehir Hastanesi’nde “Halk Sağlığı Sokağı” etkinliği

BURSA İl Sağlık Müdürlüğü, “Halk Sağlığı Haftası” kapsamında Bursa Şehir Hastanesi’nde vatandaşların sağlık okuryazarlığını arttırmak amacıyla içerisinde kronik hastalıkların yanı sıra birçok konuda bilgilendirici stantların yer aldığı "Halk Sağlığı Sokağı" etkinliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2019 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2019 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Şehir Hastanesi’nde “Halk Sağlığı Sokağı” etkinliği
 Bursa Şehir Hastanesi’nde “Halk Sağlığı Haftası” kapsamında vatandaşların sağlık okuryazarlığını arttırmak amacıyla içerisinde kronik hastalıkların yanı sıra birçok konuda bilgilendirici stantların yer aldığı "Halk Sağlığı Sokağı" etkinliği gerçekleştirildi. Hastanenin poliklinikler girişinde düzenlenen etkinliğe, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, Bursa Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal’da katılırken, stantları gezen vatandaşlara toplumda giderek yaygınlaşan obezite, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların yanı sıra kanser, akılcı ilaç kullanımı, ağız diş sağlığı, ruh sağlığı, tütün ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele ile organ bağışının önemi hakkında çeşitli bilgiler verildi.


ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ



Etkinliklerde; Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki teması olan anne ve çocuk sağlığı kapsamında vatandaşlara anne sütünün ve yenidoğan tarama programlarının önemi konularında bilgilendirmeler yapıldığını ifade eden Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar içinde anneler ve çocuklar özel bir önceliğe sahiptir. Bebeğin sağlıklı gelişimi açısından ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmesi gerekir. Çünkü anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar. Bu sebeple hem anne sütünün önemi, hem de doğum öncesi bakım programları ve yenidoğan tarama programlarının önemini anlatarak vatandaşlarımızda farkındalık oluşturuyoruz” dedi.



VATANDAŞLAR İLGĞİ GÖSTERDİ



Stantların vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandığının altını çizen Dr. Akan, “Etkinlikte anne bebek sağlığının yanında akılcı antibiyotik kullanımının üzerinde durularak, kişilere doktorun reçete ile vermediği sürece antibiyotik kullanmamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Kanser standımızda erken teşhise vurgu yapılarak vatandaşlarımız kanser taramaları için KETEM birimlerimize davet edildi. Stantları ziyaret eden vatandaşlarımıza ve çocuklara diş fırçası ile diş macunu hediye edildi. Organ bağışının önemi anlatılarken, dileyen vatandaşlarımız organ bağışında bulunabilmek için kart doldurdu. Obezite, diyabet ve sigara bırakma poliklinikleri hakkında bilgilendirme yapılarak vatandaşlarımızı buradan sağlıklı hayat merkezlerine davet ettik” ifadelerini kullandı.



SAĞLIK OKURYAZARLIĞI



İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tarz etkinlikler gerçekleştirerek vatandaşların sağlık okuryazarlığını geliştirmeyi, kronik hastalıklar hakkında farkındalık oluşturarak hasta olmadan önlem almayı ve sağlıklı yaşam kültürü oluşturmayı hedefledikleri dile getiren Dr. Akan, “İlimizde koruyucu sağlık hizmetlerinde önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bakanlığımızın en önemli projelerinden biri olan sağlıklı hayat merkezlerinin sayısını arttırma çalışmalarımız devam ediyor. Bizler bu tarz etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımızı hastalıklar hakkında bilinçlendirmeye ve sağlıklı bir hayat için sağlıklı hayat merkezlerine davet etmeye devam edeceğiz” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.