Hava Durumu

Bursa Şehit Hastanesi’nde “Bebek Dostu Sokağı” açıldı

BURSA İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında “Bebek Dostu Sokağı” törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Şehit Hastanesi’nde “Bebek Dostu Sokağı” açıldı
 Bursa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Bursa Şehir Hastanesi’nde kurulan “Bebek Dostu Sokağı”nda ilçe sağlık müdürlükleri, kamu ve özel hastanelerin stantları yer aldı. Anne sütünün teşvik edilmesi ve toplumda emzirme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan Bebek Dostu Sokağı’nı Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın yanı sıra sağlık müdürlüğü yöneticileri ile kamu hastanelerinin başhekimleri de ziyaret etti. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen stantlarda anne sütünün önemi ve anne-bebek sağlığı konularında bilgilendirmeler yapılırken, çeşitli broşür ve hediyeler de dağıtıldı.


EN GÜZEL HEDİYE



İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, anne sütü konusunda toplumu daha fazla bilinçlendirmek adına bu etkinliği gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Emzirme haftası boyunca anne sütünün önemini vurgulayacaklarını belirten Dr. Akan, “Bir annenin bebeğine verebileceği en büyük hediye anne sütüdür. Anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar. Tüm bu etkinliklerde amacımız bebeğin sağlıklı gelişimi açısından oldukça önem arz eden anne sütünde ısrarcı olmak ve bu konuda farkındalık oluşturmaktır” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.