Hava Durumu

Bursa tarihine sahip çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Bursalı Nakkaş Safi ve Divanı, Muhammed Emin Paşa, O´nun Güzel Ahlakı-40 Hadis-i Şerif Şerhi ile Türk Dünyası´nın Kültürel Mirası ve Müzeler Bildiriler adlı 4 yeni eser daha Bursa belgeliğine kazandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa tarihine sahip çıkıyor

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere, Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar restorasyon çalışmalarıyla tarihi ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, yayınladığı eserlerle de kentin hafızasını tazelemeye devam ediyor. Somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında Bursa belgeliğine yeni kazandırılan Bursalı Nakkaş Safi ve Divanı, Muhammed Emin Paşa, O´nun Güzel Ahlakı-40 Hadis-i Şerif Şerhi ile Türk Dünyası´nın Kültürel Mirası ve Müzeler Bildiriler adlı 4 eser, İbrahim Paşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay, kitapların yazarları ile çok sayıda kitapsever katıldı.

BİLGİ BİRİKİMİ GÜN YÜZÜNE ÇIKMALI
Başkan Altepe, bir şehrin ülke genelinde öne çıkmasının sadece belediyecilik hizmetleri, devasa projeler, tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmaktan ibaret olmadığına inandıklarını kaydetti. Bir şehri öne çıkaran, ulusal ve uluslararası platformlarda Mariobet ülkesini temsil edebilme yeteneği kazandıran asıl hamlenin, şehrin tüm değerlerinin bütün halinde sunumu olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Evet; ekonomide ülkemizin lokomotif şehirlerinden biriyiz. Dağımızla, denizimizle, ovamızla, doğal güzelliklerimizle, turizmin en gözde şehirlerinden biriyiz. Ecdat yadigarı eserlerin yoğunluğu bakımından bir açık hava müzesi konumundayız. Ancak şöyle bir gerçek var, biz bir şehri ne kadar modern gösterirsek gösterelim, ne kadar zengin gösterirsek gösterelim, bilgi birikimini gün yüzüne çıkarmadığımız sürece eksik kalacaktır. Bu yüzden Bursa’mızın kalkınma hamlesinin temeline şehrimizle ilgili bilgi birikimin öne çıkarılmasını koyduk. Bugüne kadar 300’e yakın yayın yelpazesinde, Bursa’mızla ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceğimiz bir şehir belleği oluşturduk. Bugün de 4 yeni eseri okuyucu ile buluşturmanın heyecanı içindeyiz. Ben başta kitapların yazarları olmak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.