Hava Durumu

Bursa Terminal Tramvay Hattına Durdurma Kararı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meydanı Terminal arasında ihale ettiği 9,4 kilometrelik tramvay hattı projesi ihaleyi kaybeden firmanın itirazı sebebiyle durduruldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Terminal Tramvay Hattına Durdurma Kararı
 Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 istasyonlu Kent Meydanı Terminal T2 hattı projesini ihale etmiş, ihaleyi kazanan Ultra Teknoloji Firması çalışmalara başlamıştı. Ancak ihaleyi kaybeden Öztimurlar Firması, itirazda bulunup Ankara’da idari dava açtı.
İhaleyi kaybeden firmanın idari itirazlarının ardından, Danıştay davayı görüşecek. Öztimurlar’ın davasına karşılık, işi üstlenen Ultra Teknoloji’nin evrakında eksiklik olduğu gerekçesiyle mahkemece düzeltme istendi.

Ultra Teknoloji, kendi açısından sıkıntı olmadığını ve evrağında gerekli düzeltmeyi yapacağını bildirdi. Kamu İhale Kurumu da Ultra Teknoloji’nin lehine kararının arkasında durarak Danıştay’a temyiz başvurusunda bulundu.

Danıştay ihaleyle ilgili henüz kararını vermediği için inşaat çalışması 2 haftadır yapılamıyor. Büyükşehir Belediyesi de belirsizlik sebebiyle inşaatın durdurulmasını Ultra Teknoloji Firması’ndan istedi.

ihaleyi alan firma, hendekler ve çevresel riski ortadan kaldırabilme gerekçesiyle dün iş makinaları ve kamyonlarını kendi inisiyatifiyle yeniden sahaya çıkardı.

Danıştay’dan gelecek karar beklenirken, kaybedilen zaman ve çalışmaların yarım kalması Bursalıların trafikte yine çile yaşamasına sebep olacak.

Öte yandan benzer sıkıntılar Mudanya’daki Sahil Projesi’nde de yaşanmış, ihaleyi kaybeden firmanın itirazı sebebiyle inşaat durmuştu. Mudanya Sahil Projesi’ndeki belirsizlik de gündemdeki yerini korurken, Bursalıların bu yaz yine sahilde sıkıntı yaşayacağı konuşuluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.