Hava Durumu

Bursa'ya yeni kurban pazarı

Osmangazi Belediyesi, Bursa’ya modern kurban pazarı kazandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'ya yeni kurban pazarı
 

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların kurban alışverişlerini daha rahat bir ortamda yapıp kurbanlarını hijyenik ortamlarda kesmelerini sağlamak için harekete geçti.

Eski Gemlik Yolu Demirtaş Kavşağı üzerindeki 70 dönümlük alana kurulacak kurban satış ve kesim yerindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, zemin dolgusu ve düzenleme çalışmaları devam eden merkezin bayrama yetiştirileceğini söyledi.

Osmangazi’nin Bursa’nın en büyük ve en merkezi ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Gorabet Mustafa Dündar, “Son yıllarda hızla büyüyüp gelişmesinin bir sonucu olarak ihtiyaçlar da değişim gösteriyor. Vatandaşların talebi doğrultusunda bize ulaşan pek çok farklı talepten biri de kurban satış ve kesim yeri ihtiyacı idi. Yaşanan hızlı gelişmenin bir sonucu olarak, mevcut kurban satış ve kesim alanları yerleşim yerleri içinde kalmış ve insanımızı rahatsız eder duruma gelmiş durumda. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, şehrin merkezinde ulaşımı kolay ve vatandaşın ihtiyacına cevap verecek şekilde modern ve hijyenik bir kurban pazarı inşa ediyoruz” dedi.

Dündar, “bin 800 küçükbaş, 2 bin 240 büyükbaş olmak üzere toplam 4 binin üzerinde hayvanın barınacağı alanlar inşa ediyoruz. 392 araç kapasitesine sahip son derece modern ve hijyenik kurban satış ve kesim alanımızda veteriner ve zabıta noktası, mescit, tuvalet ve abdest alma yerleri, çay ocağı, lojman, karantina, depolar, portatif kurban kesim yeri, modern bir kesimhane ile, pek çok sosyal alan yer alacak. Panayır’daki kurban pazarı da buraya taşınmış olacak” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.