Hava Durumu

Bursa Yunuseli Havaalanı'nda tarifeli uçuşlar durduruldu

Yenişehir Havaalanı'nın açılmasının ardından 2001 yılında kapatılan Yunuseli Havaalanı, 16 yıl aradan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Şubat'ta yeniden hizmete açılmıştı. Gemlik'teki deniz uçağı seferlerinin tarifeli olarak kaydırıldığı Yunuseli Havaalanı'nda BURULAŞ'ın seferleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından durduruldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2017 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2017 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa Yunuseli Havaalanı'nda tarifeli uçuşlar durduruldu

1 Şubat'tan itibaren Bursa Yunuseli Havalimanı'ndan Haliç'e deniz uçaklarıyla seferler düzenleyen BURULAŞ'ın seferlerinin uygunsuz olduğu gerekçesiyle durdurulduğu öne sürüldü.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sadece amatör ve sportif havacılık için kullanıma açtığı havalimanından ticari uçuşlar yapan BURULAŞ'ın kulesi, itfaiyesi ve diğer gerekli alt yapısı olmayan havalimanından sefer düzenlemesinin sivil havacılık kurallarına aykırı olduğu kaydedildi.

Yunuseli'nin tekrar ticari uçuşlara açılması, Bursa havacılığında tarihi gün olarak kamuoyuna lanse edilmişti.

1 Şubat'taki açılışta çok sayıda özel uçak gösteri yapmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha şimdiden 60'a yakın uçak sahibinin Yunuseli Havaalanı'ndan yararlanmak için başvuru yaptığını belirterek, önümüzdeki yıl 100'ün üstünde uçağın iniş kalkış yapacağı Yunuseli Havaalanı'nın kent ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacağını söylemişti. İçişleri Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Büyükşehir Belediyesi'nin projesi olan havaalanının yeniden açılmasında el birliğiyle çalıştıklarını belirterek, "Çünkü Bursa'ya hizmette aksaklığa meydan veremeyiz. Bursa'nın aksaması demek Türkiye'nin aksaması demektir" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.