Hava Durumu

Bursa’da 10 Bin Öğrenci ‘Güvenilir Gıda’ ve ‘Obeziteye’ Dikkat Çekecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), “Güvenilir Gıda Tüketelim Obeziteyi Önleyelim” projesi kapsamında 80 okulda 10 binden fazla öğrenciye eğitim verecek. Proje kapsamında ilk eğitim 15 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’da 10 Bin Öğrenci ‘Güvenilir Gıda’ ve ‘Obeziteye’ Dikkat Çekecek
 Sosyal sorumluluk projelerini aralıksız sürdüren BTSO, obezite ile güvenilir gıda konularında toplumsal bilinci artırmak için harekete geçti. Daha önce ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim’ projesiyle 2 yılda 150 okulda 32 bin öğrenciye ulaşan BTSO, bu yıl güvenilir gıda ve obezite konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor. “Güvenilir Gıda Tüketelim Obeziteyi Önleyelim” Projesi öncesinde eğitim verecek eğitmenlere yönelik bilgilendirme semineri BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan ile eğitmenler katıldı.

 

TOPLUMSAL ALGIYI GÜÇLENDİRECEK

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak gıda sektörünün ihracat odaklı büyümesine ve katma değerli üretimine yönelik vizyon projeler yürüttüklerini söyledi. İş dünyasına yönelik çalışmaların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Onur, ‘Güvenilir Gıda Tüketelim Obeziteyi Önleyelim” Projesine 15 Ekim’de start vereceklerini dile getirdi. Çağın en önemli sağlık sorunlarından olan obeziteye ve güvenilir gıda konusuna dikkat çekmek istediklerini belirten Onur, “Bursa iş dünyası olarak sektörlerimizin ihracat odaklı büyümesinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de farkımızı ortaya koyuyoruz. Hedefimiz güvenilir gıda ve obezite konusunda toplumsal algıyı güçlendirmek” dedi.

 

KENT DİNAMİKLERİ DESTEK VERİYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan, güvenilir gıda ve obezite konusunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini söyledi. Özellikle obezitenin kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tetikleyicisi olduğunu kaydeden Sayılgan, “BTSO öncülüğünde okullarda hem obezite hem de güvenilir gıda konusunda bir çalışma başlattık. Başta Valilik olmak üzere kamu kurumlarımız projemize tam destek veriyor. Bu anlamlı projeyi üstlenen BTSO’ya teşekkür ederim.” diye konuştu.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü personeli Canan Tanrıöver, güvenilir gıda, bilinçli tüketim, obezite gibi konularda katılımcılara bilgiler verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.